Desert tort cu morcovi si nuca

de Rocsi in Torturi, 7 Ian 2020 | 741 vizualizari

 

De foarte mult timp imi doream sa pregatesc un tort cu morcovi. Ca de obicei, la putin am fost sceptica, nu credeam ca o sa mananc, dar surpriza, m-a cucerit de la prima inghititura. Blatul este umed, nu are nevoie de insiropare si este foarte gustos. Iar crema de branza cu frisca si lamaie l-a facut sa fie grozav. Ma bucur mult ca am incercat reteta, o sa il pregatesc mai des cu siguranta si este perfect chiar si pentru sarbatorile! Poate il incercati si voi!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 4 oua (3 daca sunt mai mari)
    • 120 gr zahar brut
    • 70 ml ulei
    • 100 gr nuca prajita si macinata
    • 200 gr morcov dat pe razatoarea mica
    • 170 gr faina
    • 1 pliculet praf de copt
    • 1 lingurita scortisoara
    • 2 lingurite vanilie
    • un praf de sare
    Pentru crema:
    • 450 gr crema de branza
    • 200 ml frisca lichida
    • 2 linguri cu varf zahar pudra
    • 1 lingurita esenta de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu morcovi si nuca:

Blatul: Intr-un bol mixati albusurile cu sarea. Cand incep sa devina spuma, adaugati zaharul brut, treptat, mixati pana obtineti o bezea. Intr-un bol amestecati galbenusurile cu uleiul, le incorporati peste albusuri. Adaugati morcovul ras, amestecati usor. Cerneti faina, o adaugati treptat, amestecati cu o paleta. La final incorporati vanilia, scortisoara si praful de copt.


Tapetati cu hartie de copt o tava cu diametrul de 18 cm. Turnati compozitia de blat, il introduceti in cuptorul incins, pentru 30-40 de minute, pana este copt si trece testul scobitorii. Cand este gata, il scoateti din cuptor, il lasati sa se raceasca. Il taiati in 3 foi. Puteti opta sa coaceti foile de blat separat, eu asa procedez.


Crema: Intr-un bol mixati frisca rece 2-3 minute. Adaugati crema de branza, zaharul pudra, esenta de lamaie si mixati pana obtineti o crema spumoasa. Asezati prima foaie de blat pe un platou. Puneti cam 1/3 din crema, o nivelati. Asezati iar blat, iar 1/3 din crema, nivelati si ultima foaie de blat. Apasati usor si dati tortul la rece o ora. Il scoateti din frigider si il imbracati in crema ramasa. Il decorati dupa preferinte! Sa aveti pofta! Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu morcovi si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 50 %
599.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Rocsi 1

09.01.2020, 21:19

Multumesc, Catalina!

RuxyRux 1

01.03.2020, 10:55

Grozava combinatie! Imi place!

Rocsi 1

01.03.2020, 19:10

Chiar este grozav acest tort, Ruxy!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6684 puncte

Rocsi

5253 puncte

MotanLaOale

5030 puncte

oanapl

4512 puncte

katty

4324 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort din biscuiti, de post

de RODIMUR 7

la 13:57

Prajitura inteligenta cu ciocolata

ieri la 20:53

Chifle pufoase

ieri la 20:35

Chiftelute cu ceapa rosie in sos de maioneza si smantana

ieri la 19:28

RETETA RECOMANDATA
Desert tort ciocolatos - de post