Tort cu ganache ciocolatos

de mimmi in Torturi, 18 Feb 2013 | 3442 vizualizari

 

Un tort facut special pentru ziua de nastere a tatalui meu :)

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat:

  • 8 oua
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri pline cu cacao

Ingrediente ganache alb:

  • 300 g ciocolata alba
  • 300 ml frisca lichida
  • Ingrediente ganache negru:
  • 300 g ciocolata amaruie
  • 250 ml frisca lichida

Ciocolata pentru glazura + esenta de rom

Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ganache ciocolatos:

Pentru blat,separam ouale. Galbenusurile le frecam spuma cu zaharul si cacaoa. Batem albusurile cu un praf de sare si le adaugam peste galbenusuri,cernem faina impreuna cu praful de copt si amestecam cu dosul unei linguri,de jos in sus,incet pentru a nu se lasa albusul. Turnam compozitia intr-o tava de copt unsa cu ulei si tapetata cu faina si coacem blatul cca 40 de minute,pana trece testul cu scobitoarea. Il lasam la racit.


Pentru ganache alb,rupem ciocolata bucati si o punem intr-o craticioara cu 200 ml frisca lichida. Amestecam pana se topeste ciocolata,insa aveti grija sa nu fiarba frisca! Lasam crema pana s-a racit complet(timp in care se si intareste) dupa care o mixam cu 100 ml frisca batuta.


Facem un sirop din apa calduta,zahar si esenta de rom dupa gust. Taiem blatul in 3 felii. Insiropam fiecare felie,pe cate o felie de tort,intindem cremele de mai sus.


Glazuram si ornam dupa bunul plac.


Pofta Buna!


 

TIPS-URI

1

Ganache-ul negru il preparam dupa cel alb,insa la final mixam numai cu 50 ml frisca batuta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ganache ciocolatos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Teo 1

19.02.2013, 19:56

cremele sunt nemaipomenite...!

Bunica 1

19.02.2013, 20:14

sa-ti traiasca tatal si sa fiti sanatosi cu totii

mimmi 1

22.02.2013, 19:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ciocolata si jeleu de cafea