Tort de portocale

de cristinne in Torturi, 27 Apr 2011 | 3261 vizualizari

 

Tort pufos din crema si jeleu de portocale pe care il facusem de paste

 

INGREDIENTE

  • 4 portocale
  • 1 lamaie
  • 4 oua
  • 2 cutii de crema de branza
  • 350 ml de smantana pt frisca
  • 1 plic intaritor de frisca
  • 200gr faina
  • 100 ml ulei
  • 100 ml apa minerala
  • 150 gr zahar brun
  • 1 praf de copt;
  • 1 plic de jeleu de portocale
  • 2 lingurite de miere
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de portocale:

Blatul:


Ouale se separa si se bat albusurile cu zaharul si galbenusurile cu uleiul si apa minerala. Se unesc cele 2 compozitii si se adauga faina in ploaie la final impreuna cu praful de copt. Se introduce la cuptorul preincalzit pana se coace.


Crema:


Se bate frisca. Separat se amesteca crema de branza cu 3 linguri de zahar si sucul de la 2 portocale. Se amesteca cele 2 mixuri obtinandu-se o crema pufoasa densa dulce acrisoara .


Se taie blatul in 2 parti si se insiropeza cu sucul de la 2 portocale, o lamaie si 2 lingurite de miere. Se adauga si crema, se pune capacul, se insiropeaza. Deasupra se orneaza cu bucatele mici de portocala peste care vine caldut jeleul de portocala (obtinut separat din un plic de jeleul de portocala cu 300 de ml de apa fierbinte, conform instructiunilor de pe pachet). Se lasa la racit cateva ore ca sa se intareasca jeleul. Este incredibil de bun!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

MIUTA 1

28.04.2011, 14:26

mamaieelena 1

02.05.2011, 14:12

bun

adry88 1

31.05.2011, 16:08

tare bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7390 puncte

mihaelar63

6600 puncte

Constelatialeu

6540 puncte

Rocsi

5790 puncte

Rahela Velicu

5490 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Snickers
  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tort pt copii cu doua feluri de ciocolata