Tort de portocale

de cristinne in Torturi, 27 Apr 2011 | 5611 vizualizari

 

Tort pufos din crema si jeleu de portocale pe care il facusem de paste

 

INGREDIENTE

  • 4 portocale
  • 1 lamaie
  • 4 oua
  • 2 cutii de crema de branza
  • 350 ml de smantana pt frisca
  • 1 plic intaritor de frisca
  • 200gr faina
  • 100 ml ulei
  • 100 ml apa minerala
  • 150 gr zahar brun
  • 1 praf de copt;
  • 1 plic de jeleu de portocale
  • 2 lingurite de miere
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de portocale:

Blatul:

Ouale se separa si se bat albusurile cu zaharul si galbenusurile cu uleiul si apa minerala. Se unesc cele 2 compozitii si se adauga faina in ploaie la final impreuna cu praful de copt. Se introduce la cuptorul preincalzit pana se coace.

Crema:

 Se bate frisca. Separat se amesteca crema de branza cu 3 linguri de zahar si sucul de la 2 portocale. Se amesteca cele 2 mixuri obtinandu-se o crema pufoasa densa dulce acrisoara .

Se taie blatul in 2 parti si se insiropeza cu sucul de la 2 portocale, o lamaie si 2 lingurite de miere. Se adauga si crema, se pune capacul, se insiropeaza. Deasupra se orneaza cu bucatele mici de portocala peste care vine caldut jeleul de portocala (obtinut separat din un plic de jeleul de portocala cu 300 de ml de apa fierbinte, conform instructiunilor de pe pachet). Se lasa la racit cateva ore ca sa se intareasca jeleul. Este incredibil de bun!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de portocale" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort aniversar cu capsuni si ciocolata