Prajitura cu mure, ciocolata si crema mascarpone

de oanapl in Prajituri, 8 Ian 2017 | 11542 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 25 g cacao neagra
  • 75 ml apa
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 60 ml ulei
  • 140 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • Pentru crema 1:
  • 100 g ciocolata neagra
  • 250 g mascarpone
  • Pentru crema 2:
  • 200 g mure
  • 2 linguri zahar brun
  • 1 lingura amidon de porumb
  • Pentru ornat:
  • 50 g zahar
  • 40 g nuci
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mure, ciocolata si crema mascarpone:

Pentru blat, pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao.
Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi jumatate din cantitatea de zahar si mixezi pana obtii o bezea lucioasa, care face tepi atunci cand scoti paletele mixerului. Galbenusurile le freci cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar pana devin albe si cremoase. Adaugi treptat uleiul, esenta de rom, apoi compozitia de cacao racita. Incorporezi faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit, in 2-3 reprize, bezeaua.
Torni compozitia intr-o tava (30x18 cm) tapetata cu hartie de copt. Dai tava la cuptor la foc mediu, pentru cca. 30 de minute, pana blatul devine ferm la atingere. Il scoti pe un gratar si-l lasi la racit.
Topesti ciocolata la bain-marie.
Mixezi mascarpone pana devine cremoasa. Adaugi ciocolata topita si racita si mixezi pana obtii o crema omogena.
Pui murele la fiert cu zaharul pentru 5 minute, adaugi amidonul si mai lasi sa fiarba cateva minute (amestecand continuu), pana se ingroasa compozitia.
Blatul racit il tai in doua bucati egale (pe mijloc), si apoi fiecare parte o tai in 2, pe orizontala. Pui unul din blaturi pe platou, adaugi 1/3 din crema de ciocolata, pui alt blat, adaugi crema de mure, asezi al treilea blat, intinzi 1/3 din crema de ciocolata, asezi ultimul blat si intinzi restul de crema.
Pentru a carameliza nucile, pui zaharul pe foc mic, intr-o cratita si cand devine lichid adaugi nucile taiate marunt si amesteci repede, apoi rastorni compozitia pe o hartie de copt. Cu ajutorul ciocanului de snitele, maruntesti nucile invelite in hartie de copt si intr-un prosop. Adaugi nucile peste crema de ciocolata.
Dai prajitura la rece pentru 2-3 ore, apoi o feliezi si o servesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mure, ciocolata si crema mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

adry88 1

11.01.2017, 14:39

delicioasa la cum arata

oanapl 1

11.01.2017, 18:43

Multumesc!

Ancutsa 1

27.05.2017, 18:19

Ooo, ce prajitura ciocolatoasa, arata grozav!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Panna cotta cu ciocolata si topping de fructe de padure