Prajitura cu pepene galben si dulceata de pepene rosu

de adasev12 in Prajituri, 7 Aug 2011 | 5266 vizualizari

 

dupa ce am savurat prajitura cu nectarine, m-am gandit ca ar merge f bine si cu pepene galben, eu ador aroma acestui fruct...m-am inspirat din trei retete ( de la Ruxy, gaby_d si oana...) le-am combinat si am mai adaugat si eu ingrediente...si uite asa a iesit o prajiturica bunaaaa si aromata, si f insiropata, de la pepene...eu zic ca e excelenta...de, ma laud si eu( oricum de aseara am papat jumatate de tava...)grozava aceasta Prajitura cu pepene galben si dulceata de pepene rosu

 

INGREDIENTE

  • un pepene galben, cam de 7-800 g
  • 4 oua
  • o cana de zahar
  • jumatate d eplic de praf de copt
  • coaja de lamaie rasa
  • un iaurt acru, 150g
  • 5 lg ulei
  • 100 g margarina
  • dulceata de pepene rosu
  • un plic de gelatina pt fructe
  • esenta de lamaie
  • faina cat cuprinde
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu pepene galben si dulceata de pepene rosu:

Va descriu acum reteta mea de Prajitura cu pepene galben si dulceata de pepene rosu

am batut ouale cu zaharul si esenta pana s-au facut spuma; am adaugat pe rand uleiul, margarina topita, praful de copt stins cu apa minerala, coaja de lamaie, mixand totul foarte bine. la sfarsit  am adaugat faina, amestecand cu o lingura, pana s-a ingrosat suficient( cred ca merge vreo 350 g faina...eu pun la ochi...)

compozitia am turnat-o intr-o tava unsa si presarata cu gris, apoi deasupra am asezat pepenele galben taiat cubulete.

am presarat si peste pepene doua  maini de gris si am dat la cuptorul preincalzit la 160grade  pana s-a copt...( cam 40 min...dar testul scobitorii e cel mai bun...)

dupa ce am scos din cuptor am pus deasupra cateva linguri de dulceata de pepene rosu, suficienta cat sa acopere toate denivelarile ...apoi am turnat deasupra un jeleu ( aici e inspiratia de la Oana...multumesc Oana!)...ca sa nu curga dulceata si sa poata  fi servita cu mana...

jeleul l-am preparat astfel: am turnat plicul intr-o craticioara, am adaugat 2 lg de zahar si 250 ml apa, am amestecat bine si am pus pe foc, am adus la punctul  de fierbere apoi am dat focul mic

am lasat 2 min sa fiarba, apoi am lasat sa se stampere vreo 2-3 min , nu mai mult, am turnat peste dulceata si am dat la rece prajitura.

trebuie lasata macar o ora...dar sa stiti ca daca e lasata o noapte e si mai buna.

o sa fie o prajitura insiropata si aromata, pepenele lasa mult sirop.

recomand sa incercati macar o data Prajitura cu pepene galben si dulceata de pepene rosu.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu pepene galben si dulceata de pepene rosu 119501
retete culinare - Prajitura cu pepene galben si dulceata de pepene rosu 119502
retete culinare - Prajitura cu pepene galben si dulceata de pepene rosu 119503
retete culinare - Prajitura cu pepene galben si dulceata de pepene rosu 119504
retete culinare - Prajitura cu pepene galben si dulceata de pepene rosu 119505
retete culinare - Prajitura cu pepene galben si dulceata de pepene rosu 119506

COMENTARII (23)

mena29 1

08.08.2011, 13:19

Arata super!

MIUTA 1

08.08.2011, 15:26

Woooouuuu ce bine arata

adasev12 1

08.08.2011, 17:54

MIHAELA, MENA, MIUTA, MULTUMESC MULT

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55