Prajitura cu pere rasturnata

de Maria68 in Prajituri, 25 Mar 2012 | 2409 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 pere coapte
  • 150 prune uscate
  • 150g zahar
  • 1 lingurita lamaie
  • 120g unt moale
  • 1 praf de sare
  • 2 oua
  • 180g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1-2 linguri lapte
  • unt pentru uns forma
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu pere rasturnata:

Se  curata perele, se taie in jumatati si li se taie cotorul. Eu am inlocuit murele din reteta originala cu prunele uscate. Se unge forma cu unt.
Se topesc intr-o tigaie cu fundul gros, 50g zahar cu zeama de la lamaie, la foc mic, pana cand se caramelizeaza zaharul. Se toarna in forma.
Se aseaza perele cu partea sectionata in jos peste stratul de caramel, iar prunele le aranjam printre pere. Untul se freaca cu restul de zahar si sarea pana devine o crema de culoare deschisa.

Se adauga ouale pe rand.                           

Se cern deasupra faina si praful de copt si se amesteca.

Se adauga laptele pana cand se desprinde greu de pe lingura.  
Se aseaza aluatul peste forma si se netezeste. Se coace timp de 50-60 min. in cuptorul incins la 180 grade. 
Se scoate prajitura de la cuptor si se lasa sa se raceasca in forma 10 min., dupa care se rastoarna pe un platou si se serveste pe cat posibil calda. Se mai poate servi  si cu frisca.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu pere rasturnata-0
Prajitura cu pere rasturnata-1
Prajitura cu pere rasturnata-2
Prajitura cu pere rasturnata-3

COMENTARII (23)

Sim0na

Sim0na 1

26.03.2012, 21:49

Si eu una, si eu una!!!

bucatarimcudiana

bucatarimcudiana 1

27.03.2012, 15:31

fffffffffffff bun trebuie sa fie

oana_pisicutza16

oana_pisicutza16 1

27.03.2012, 17:15

o bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!