Prajitura de cofetarie

de Toamna07 in Prajituri, 8 Ian 2013 | 24982 vizualizari

 

Am facut o prajitura cu mousse de caise,frisca,piscoturi,sirop si doua tipuri de blat,o nebunie.:)
Este spornica si perfecta pentru musafiri.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru doua blaturi:
  • 9 oua
  • 150 g zahar
  • 5 linguri de sirop din zahar caramelizat (adica,5 linguri de zahar caramelizat si stins cu 5 linguri de apa)
  • 1 si 1/2 cana de faina amestecata cu 1 plic si jumatate praf de copt
  • 45 ml ulei
  • 4 linguri de cacao
  • esenta dupa preferinte
  • +
  • piscoturi
  • Ingrediente mousse de caise:
  • 600 g caise din compot
  • 600 ml de frisca
  • 500 ml suc caise(compot)
  • 6 linguri de amidon
  • 4 linguri zahar
  • 2 vanilii bourbon
  • Sirop:
  • 400 ml suc de la compotul de caise + 200 ml apa
  • Decor:
  • frisca
  • fulgi de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de cofetarie:

Mod de preparare blaturi:

Separam ouale.Albusurile le batem tare cu putina sare.Adaugam zaharul si continuam mixarea poana devine bezea.
Galbenusurile le frecam cu uleiul,esenta si siropul de zahar.Adaugam aceasta compozitie peste "bezea" si amestecam usor cu o paleta .Urmeaza faina amestecata cu praful de copt pe care o incorporam usor peste crema de oua.Aceasta compozitie o impartim in doua .In una din ele punem cacao.Coacem pe rand doua blaturi in tava cu marimea 40/30,tapetata cu hartie de copt la cuptor incins la 180 de grade.
Multumesc Miha!

Mousse de caise :

Se dizolva amidonul in 160 ml suc,iar restul sucului il punem pe foc mic impreuna cu zaharul.Cand zaharul s-a topit si sucul incepe sa fiarba il turnam peste amidon si amestecam rapid.Il punem din nou pe foc pentru cteva minute,amestecand intr-una.Punem si vanilia.Rezulta o crema peste care ,atunci cand este calda,nu fierbinte,adaugam caisele scurse bine,taiate cubulete si amestecam .Se lasa crema sa se raceasca si adaugam frisca batuta tare.Amestecam usor si obtinem un mousse delicios.

Sirop:

Punem pe foc sucul si apa,dam in clocot si lasam sa se raceasca.

Asamblam prajitura :


Crema o impartim in doua parti egale. In tava in care am copt blaturile punem folie alimentara cat sa atarne si pe afara ; asezam primul blat,alb,il insiropam,asezam un strat de mousse peste care punem blatul de cacao si procedam la fel:insiropam,asezam crema si apoi un strat de piscoturi trase usor prin sirop. Decoram cu frisca si fulgi de ciocolata.

A doua zi scoatem prajitura si o portionam.

Este o prajitura inalta,cremoasa,insiropata si racoritoare!

V-o recomand din tot sufletul!

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura de cofetarie 196965
retete culinare - Prajitura de cofetarie 196966
retete culinare - Prajitura de cofetarie 196967
retete culinare - Prajitura de cofetarie 196968
retete culinare - Prajitura de cofetarie 196969

COMENTARII (22)

Toamna07 1

11.01.2013, 14:06

babi5 1

25.06.2013, 19:12

DoinaP 1

19.03.2014, 14:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55