Prajitura Deliciu cu visine si bezea

de leoflori in Prajituri, 9 Iul 2009 | 4622 vizualizari

 

Reteta pt. regimul Montignac dar bineinteles poate fi usor transformata in reteta obisnuita.

 

INGREDIENTE

       Blat:
  • 3 galbenusuri
  • 2 Linguri fructoza
  • 250 gr. faina soia
  • 60 gr. unt
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 200 ml. "lapte" = smantana dulce amestecata cu apa
         Bezea :
  • 3 albusuri
  • 3 Linguri fructoza
  • 250 gr. visine fara samburi si foarte bine stoarse
  • Tava de 17 x 25 cm bine unsa cu unt sau cu hartie de copt.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Deliciu cu visine si bezea:

Galbenusurile se freaca cu fructoza si untul. Se adauga alternativ faina(amestecata cu praful de copt) si "laptele". Iese o compozitie mai groasa. Se pune in tava, se niveleaza si se coace la foc mediu 25 de minute. Se scoate din cuptor si se adauga bezeaua.
Bezeaua: albusurile se bat batz, se aduga treptat si fructoza si iar se bate bine. Se aduga visinele bine stoarse, taiate in jumatati si se amesteca usor cu lingura.
Se rastoarna peste blat, se intinde si se mai coace cca 15 minute.
Se stinge focul si se lasa prajitura in cuptor pana se raceste, nu se scoate ca sa nu se lasa bezeaua.
Eu am pus si niste ciocolata cu 85 % cacao data pe razatoare

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Deliciu cu visine si bezea 5643
retete culinare - Prajitura Deliciu cu visine si bezea 5644
retete culinare - Prajitura Deliciu cu visine si bezea 5645
retete culinare - Prajitura Deliciu cu visine si bezea 5646
retete culinare - Prajitura Deliciu cu visine si bezea 5648
retete culinare - Prajitura Deliciu cu visine si bezea 5650
retete culinare - Prajitura Deliciu cu visine si bezea 5654
retete culinare - Prajitura Deliciu cu visine si bezea 5655
retete culinare - Prajitura Deliciu cu visine si bezea 5656

COMENTARII (7)

danygospodina 1

11.07.2009, 23:39

Cum am vazut poza, am stiut de la cine e reteta!
Pupa-l pe Montignac din partea mea, e tare misto regimul lui. Bisous.

leoflori 1

12.07.2009, 11:48

dany, iti transmite salutari nea Monti! asa regim tot sa tii!

Raluka 1

07.06.2010, 23:09

Arata excelent prajitura asta. Vreau si eu sa o incerc dar am cateva intrebari Am inteles ca zaharul poate inlocui fructoza, se poate inlocui si faina de soia cu faina obisnuita si daca da, ma intereseaza si la zahar si la faina, daca isi pastreaza cantitatile sau daca acestea se schimba inlocuind materia prima. Si ma mai intereseaza si temperatura la care se coace Am si eu o prblema cu temperatura (pt cuptor electric)

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21