Prajitura desteapta

de Miha in Prajituri, 28 Sep 2009 | 5362 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 110 g unt
  • 550 ml lapte
  • 5 linguri de faina
  • esenta de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura desteapta:

Galbenusurile se freaca cu zaharul,pana devin ca o crema.Se adauga untul topit si racit (eu l-am pus moale,la temperatura camerei),zaharul vanilat si faina.Punem si laptele rece si la sfarsit albusurile batute spuma tare,cu un praf de sare.

Se pune totul intr-o tava (22 cm diametru) unsa cu unt si tapetata cu faina si se lasa la cuptor 1 ora,la foc foarte mic.Nu se deschide usa cuptorului in acest timp deloc.

Se serveste rece,presarat cu zahar pudra din abundenta.

Sursa

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura desteapta 8017
retete culinare - Prajitura desteapta 8018
retete culinare - Prajitura desteapta 8019
retete culinare - Prajitura desteapta 8020

COMENTARII (20)

Mihaela 1

01.11.2009, 19:44

Azi parca e mai buna .. blatul ala pufos efectiv se topeste in gura... asa deci si tu tot in yena, bun asa...

Michelle 1

08.11.2009, 20:12

elena1988 1

06.03.2011, 08:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: