Prajitura Domino

de mirela0911 in Prajituri, 14 Apr 2015 | 13976 vizualizari

 

Mi-am adus aminte de aceasta prajitura si am tinut neaparat sa o fac! Asa ca am cautat in caietul cu retete vechi al mamei si m-am apucat de treaba. Este o combinatie de rahat, nuca, gem.... tare buna e!

 

INGREDIENTE

Pt. foi:

  • 500 g faina
  • un praf de sare
  • 150 g untura
  • 30 g drojdie proaspata
  • 100 ml lapte
  • 2 oua
  • 3-4 lg smantana

Pt.umpluturi:

  • gem de caise
  • 2 albusuri
  • 150 g zahar
  • 200 g nuca macinata
  • 500 g rahat colorat

Pt. glazura:

  • 2 galbenusuri
  • 200 g zahar pudra
Portii: 36
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Domino:

Se pregateste maiaua din cei 100 ml lapte, 1 lgt zahar si o lingura de faina si se lasa la dospit. Intr-un vas se pune faina, praful de sare, untura, ouale batute si smantana. Se amesteca toate apoi se rastoarna pe masa de lucru si se framanta un aluat moale si nelipicios. Se imparte in patru parti egale.

Se tapeteaza o tava cu dimensiunea de 25x35 cu hartie de copt. Se intinde prima foaie care se aseaza in tava. Se unge foaia cu gem de caise. Se intinde a doua foaie si se aseaza cu grija peste gem. 

Rahatul se taie bucatele mici si se aseaza peste cea de a doua foaie, cat mai apropiate si in culori diferite (sa nu ramana spatiu prea mare intre bucatile de rahat). Peste rahat se pune cea de a treia foaie.

Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se continua mixarea pana se topeste tot zaharul. Se pune nuca macinata si se amesteca usor pana se omogenizeaza. Aceasta compozitie se intinde peste cea de a treia foaie, iar deasupra se va pune ultima foaie. 

Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40-45 de minte (sau pana se rumeneste frumos deasupra.

Intre timp se mixeaza bine cele doua gelbenusuri cu zaharul pudra  pana devine o crema spumoasa. 

Dupa ce s-a copt prajitura, se scoate din cuptor si asa fierbine cum e, se unge cu glazura de galbenusuri si se niveleaza repede. Se lasa la racit dupa care se portioneaza si se serveste.

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

Rahatul sa fie cat mai colorat pentru a avea un aspect cat mai frumos la taiere.

2

Gemul de caise se poate inlocui cu orice gem preferati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Domino" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

anca_rm 1

15.04.2015, 08:33

frumoasa si colorata

mirela0911 1

15.04.2015, 09:24

Vă mulțumesc!

Andra_Constantinescu 1

17.04.2015, 13:18

Arata foarte bine!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Somloi