Prajitura Ecler

de mirela0911 in Prajituri, 15 Mai 2016 | 14376 vizualizari

 

A iesit o prajitura foarte buna, ne-a placut chiar mai mult decat clasicele eclere :X si nici nu e asa mult de munca la ea! Intr-un cuvant, delicioasa! 

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 250 ml apa
  • un praf de sare
  • 100 ml ulei
  • 125 g faina
  • 3 oua

Pt. crema:

  • 2 oua
  • 4 lg zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 lg faina
  • 400 ml lapte
  • 250 g mascarpone

Mai avem nevoie de:

  • 200 ml frisca lihida
  • 150 g smantana grasa
  • 1 lg zahar pudra vanilat
  • 80 g ciocolata (am avut iepurasi de ciocolata)
  • 2 lg lapte
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Ecler:

Aluat: Intr-o craticioara se pune la fiert apa, sarea si uleiul. Cand incepe sa clocoteasca, se toarna faina toata o data si se amesteca energic cu ajutorul unui tel, pana se desprinde usor de pe peretii oalei. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, apoi se adauga cate un ou, amestecand bine dupa fiecare. Doar dupa ce s-a incorporat bine oul, se adauga si urmatorul. 

Se ia un vas de yena, se unge usor cu unt apoi se toarna compozitia in vas. Cu ajutorul unei palete se intinde aluatul in tava, inclusiv pe peretii vasului. Se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru cca 35-40 de minute, pana capata o culoare aurie.

Cand este gata, se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca bine de tot. Doar upa aceea se poate scoate blatul si aseza pe un platou.

Crema: Intr-o craticioara se amesteca bine ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga faina apoi laptele in fir subtire, amestecand cu un tel pentru a nu se face cocoloase. Se transfera craticioara pe foc mic si se lasa pana ce se obtine o crema ca budinca, amestecand continuu pentru a nu se prinde si a face cocoloase.

Se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit se adauga putin cate putin din mascarpone si se omogenizeaza. Se da la frigider pana se poate umple prajitura.

Blatul se aseaza pe un platou/tava apoi se pune toata crema de vanilie, se niveleaza si se da la rece.

Intre timp se mixeaza frisca cu smantana si zaharul pudra. Se intinde peste crema iar deasupra se stropeste cu ciocolata topita cu laptele, si racita usor. Se pastreaza la rece pana la servire.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

In timpul coacerii, se poate umfla blatul formandu-se ca un balon. Dupa racire se lasa, nu trebuie sa-l ajustam.

2

Blatul trebuie sa fie foarte bine racit inainte de a-l scoate din tava, altfel se poate zdrobi.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Ecler-0
Prajitura Ecler-1
Prajitura Ecler-2
Prajitura Ecler-3
Prajitura Ecler-4
Prajitura Ecler-5
Prajitura Ecler-6
Prajitura Ecler-7
Prajitura Ecler-8
Prajitura Ecler-9
Prajitura Ecler-10
Prajitura Ecler-11
Prajitura Ecler-12
Prajitura Ecler-13
Prajitura Ecler-14
Prajitura Ecler-15
Prajitura Ecler-16
Prajitura Ecler-17

COMENTARII (47)

Moni_alex 1

17.05.2016, 10:09

Delicioasa!

mirela0911 1

18.05.2016, 12:34

Mersi, Moni!

Panacris 1

05.12.2016, 08:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04