Desert prajitura Ecler

de mirela0911 in Prajituri, 15 Mai 2016 | 63480 vizualizari

 

A iesit o prajitura foarte buna, ne-a placut chiar mai mult decat clasicele eclere :X si nici nu e asa mult de munca la ea! Intr-un cuvant, delicioasa! 

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 250 ml apa
  • un praf de sare
  • 100 ml ulei
  • 125 g faina
  • 3 oua

Crema:

  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 linguri faina
  • 400 ml lapte
  • 250 g mascarpone

In plus:

  • 200 ml frisca lihida
  • 150 g smantana grasa
  • 1 lingura zahar pudra vanilat
  • 80 g ciocolata 
  • 2 linguri lapte
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Ecler:

Aluat: Intr-o craticioara se pun la fiert apa, sarea si uleiul. Cand incepe sa clocoteasca, se toarna faina toata o data si se amesteca energic cu ajutorul unui tel, pana se desprinde usor de pe peretii oalei. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, apoi se adauga cate un ou, amestecand bine dupa fiecare. Doar dupa ce s-a incorporat bine oul, se adauga si urmatorul. 

Se ia un vas de yena, se unge usor cu unt apoi se toarna compozitia in vas. Cu ajutorul unei palete se intinde aluatul in tava, inclusiv pe peretii vasului. Se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru cca 35-40 de minute, pana capata o culoare aurie.

Cand este gata, se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca bine de tot. Doar dupa aceea se poate scoate blatul si asaza pe un platou.

Crema: Intr-o craticioara se amesteca bine ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga faina, apoi laptele in fir subtire, amestecand cu un tel pentru a nu se face cocoloase. Se transfera craticioara pe foc mic si se lasa pana ce se obtine o crema groasa, ca o budinca, amestecand continuu pentru a nu se prinde si a face cocoloase.

Se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit se adauga putin cate putin din mascarpone si se omogenizeaza. Se da la frigider pana se poate umple prajitura.

Blatul se aseaza pe un platou/tava apoi se pune toata crema de vanilie, se niveleaza si se da la rece.

Intre timp se mixeaza frisca cu smantana si zaharul pudra. Se intinde peste crema, iar deasupra se stropeste cu ciocolata topita impreuna cu laptele si racita usor. Se pastreaza la rece pana la servire.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

In timpul coacerii, se poate umfla blatul formandu-se ca un balon. Dupa racire se lasa, nu trebuie sa-l ajustam.

2

Blatul trebuie sa fie foarte bine racit inainte de a-l scoate din tava, altfel se poate zdrobi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Ecler" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Bounty