Prajitura englezeasca

de laura_n in Prajituri, 9 Oct 2013 | 2346 vizualizari

 

Va spun din start: este cea mai buna prajitura pe care am mancat-o (dupa tortul scotian cu whisky).
Cum sa o descriu? are o textura umeda, o explozie de arome, nuca, migdale, curmale, rom topping delicios de caramel...sunt indragostita de aceasta prajitura inca de cand am vazut-o la Alexandra (Xana).
Alexandra, iti multumesc ca ai impartasit aceasta reteta, este o prajitura dementiala.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr curmale deshidratate
  • 50 gr caise deshidratate
  • 100 gr zahar brut
  • 150 gr unt moale
  • 100 gr nuca macinata
  • 100 gr migdale macinate
  • 300 gr faina
  • 1 lg rom
  • 3 oua
  • 1 praf copt
  • 1 praf sare
  • pt topping
  • 150 gr zahar brut
  • 50- 60 gr smantana
  • 50 gr unt
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura englezeasca:

Pentru inceput, trebuie sa formam un sirop de zahar. Punem la fiert 5 lg zahar brut cu 3 lg apa. Lasam sa fiarba un pic, apoi dam deoparte la racit.

Pornim cuptorul.

Curmalele le curatam de samburi, le punem intr-o craticioara, adaugam si caisele si acoperim cu un pic de apa. Le punem pe foc si lasam sa fiarba cateva minute. Dupa ce au fiert,le dam deoparte un pic sa se raceasca si apoi le mixam cu blenderul pana obtinem un piure. Eu nu le-am mixat prea fin, am lasat cateva bucatele mai mari.

Mixam untul moale cu zaharul, adaugam ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare. Adaugam siropul de zahar, un praf de sare, apoi nucile si migdalele macinate. Amestecam iar si adaugam piureul de fructe si putin rom. Il incorporam bine in compozitie, dupa care adaugam faina cu praful de copt. Amestecam usor si bine.

Pregatim o forma de copt unsa cu unt si tapetata cu faina si turnam compozitia in ea. Puteti folosi o forma de chec sau forma de guguluf. 

Dam la cuptor, la foc mediu, cam 40 minute, se vede ca se umfla si se crapa usor.

Cat timp avem prajitura la copt, pregatim caramelul.

Intr-o craticioara, punem zaharul la topit. Dupa ce s-a topit, adaugam cu grija smantana si amestecam. Luam de pe foc si adaugam cubul de unt, amestecam energic si dam deoparte.

Dupa ce s-a copt prajitura, scoatem pe un gratar sa se raceasca, dupa care turnam caramelul peste ea. Se portioneaza dupa preferinte si se serveste cu mare, mare pofta.

 

 

 

 

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 28 - 30 lei.

2

este o prajitura foarte, foarte gustoasa si satioasa.

3

merge de minune la un ceai.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura englezeasca 267311
retete culinare - Prajitura englezeasca 267312
retete culinare - Prajitura englezeasca 267313
retete culinare - Prajitura englezeasca 267314
retete culinare - Prajitura englezeasca 267315
retete culinare - Prajitura englezeasca 267316
retete culinare - Prajitura englezeasca 267317

COMENTARII (34)

Corinuta 1

10.10.2013, 13:33

cum curge sosul ala pe ea

Miha 1

10.10.2013, 15:16

da bine ca olea' de "cociolata" nu puteai pune...

Krystyan Trendy 1

23.10.2013, 18:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55