Prajitura festiva cu crema de vin

de katty in Torturi, 21 Oct 2014 | 2526 vizualizari

 

O prajitura delicioasa .

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 4 oua ,
  • 4 linguri zahar ,
  • 1 lingura cacao ,
  • 3 linguri faina
  • crema :
  • 3 oua ,
  • 150 gr zahar ,
  • 250 ml vin demidulce ,
  • 1 plic gelatina,
  • 150 ml smantana de frisca
  • decor:
  • cacao neagra
  • dulceata de portocale(3 portocale mari , 350 gr zahar , 1 lamaie , 150 ml apa ,1 lingura gelfix )
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura festiva cu crema de vin:

Incepem cu o seara inainte cu prepararea dulcetei de portocale .
Spalam bine portocalele . O portocala o curatam de coaja , avand grija sa nu luam si din partea alba a coajei . Punem cojile in apa pana a doua zi dimineata .
Curatam portocalele , si scoatem fiecare felie , de pe care curatam cu atentie partea alba  . Asezam  portocalele impreuna cu zeama lasata si zaharul   peste noapte la frigider .
A doua zi  scurgem apa de pe coji . Tocam cojile fin si le punem la fiert impreuna cu portocalele  , zeama de la lamaie si apa . 
Fierbem aproximativ 30 -40 de minute , pana cojile se inmoaie si scade din zeama . Dam jos cratita si punem  gelfixul . Amestecam bine si mai fierbem 3 minute . Dam jos  si punem dulceata  in borcane . Le acoperim si le lasam sa se raceasca .
Pentru blat separam albusurile de galbenusuri . 
Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare . Adaugam zaharul si batem in continuare pana compozitia capata consistenta unei smantani  groase . Punem galbenusurile , omogenizam , apoi cernem deasupra faina amestecata cu cacaua . Amestecam cu o lingura de lemn  . Turnam compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor pana este gata . Cand este gata scoatem forma si o lasam sa se raceasca . 
Taiem blatul racit in 2 parti inegale .
Pentru crema punem ouale cu zaharul intr-o craticioara cu fundul dublu  si batem bine pana compozitia incepe sa se aereze si sa creasca . Punem vinul caldut si  asezam  craticioara pe foc mic . Batem in continuare pana compozitia se ingroase (avem grija sa nu fiarba )
Intre timp hidratam gelatina in 70 ml apa rece . 
Dam  craticioara jos si o punem cu fundul in apa rece . Punem cateva linguri de crema peste gelatina , amestecam energic , apoi turnam inapoi peste  crema . Amestecam pana crema se raceste , fara a se intari .
Batem smantana si o adaugam la crema . Omogenizam bine compozitia .
Pe o farfurie punem partea mai groasa a blatului , asezam 1/3 din crema , partea mai subtire  de blat si restul de crema .  Nivelam bine si dam prajitura la frigider pentru 1-2 ore . 
Inainte de servire o pudram cu cacao neagra  si o portionam .
Servim prajitura cu dulceata de portocale .

 

COMENTARII (17)

Rocsi

Rocsi 1

22.10.2014, 21:04

Ce aspectoasa!

mirela0911

mirela0911 1

23.10.2014, 15:37

Ce bine arata!

babi5

babi5 1

24.10.2014, 18:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!