Prajitura Gaby

de gaby_gabytza in Prajituri, 21 Mar 2013 | 1365 vizualizari

 

e o amestecatura de la mai multe retete.asadar iam pus numele meu dar poate ma ajutati voi cu un nume:D

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 2 linguri capuccino
  • 1/2 praf de copt
  • 2 linguri ulei
  • 1 esenta rom
  • un praf de sare
  • Crema
  • 100 ml frisca
  • 50 g crema de branza
  • 1 lingura cacao
  • sirop
  • 100 ml apa
  • 60 g zahar
  • decor
  • frisca
  • capuccino
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Gaby:

Blatul - Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu praful de sare si 3 linguri zahar. Galbenusurile le amestecam cu restul de zahar pana se formeaza o crema. Rasturam compozitia de galbenusuri peste cea de albusuri. Dupa adaugam faina amestecata cu praful de copt, esenta, lingurile de capuccino, iar la final adaugam uleiul. Rasturnam in tava tapetata cu hatie de copt si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Eu am folosit o tava 27x30. Dupa ce s-a copt lasam sa se raceasca in tava.

Siropul - Caramelizam zaharul si stingem cu apa rece.Lasam sa fiarba pana se topeste zaharul.Dupa lasam sa se raceasca

Crema - Mixam frisca cu crema de branza, iar la sfarsit adaugam cacaoa si mai mixam 2 minute. Dam la frigider 20 minute

Scoatem blatul si il insiropam iar dupa ce l-am insiropat il ungem cu crema si il dam la rece 30 minute.

Dupa ce s-a intarit bine crema il taiem in patratele si incepem sa decoram cu un varf de frisca pudrat cu capuccino deasupra fiecare patratel.

Pofta buna!!!!!!!!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Gaby 212797
retete culinare - Prajitura Gaby 212798
retete culinare - Prajitura Gaby 212805

COMENTARII (24)

Rocsi 1

21.03.2013, 22:30

Iau o bucatica

mamaieelena 1

21.03.2013, 23:08

adry88 1

24.03.2013, 10:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55