Prajitura Greta Garbo

de mamaieelena in Prajituri, 6 Feb 2011 | 7478 vizualizari

 

De ce ii spune asa nu ma intrebati.Asa am primit-o cu aceasta denumire asa eu o transmit.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg faina
  • 2 galbenusuri
  • 300 gr margarina
  • 50 gr.zahar pudra
  • 1 pachet praf de copt
  • 20 gr.drojdie proaspata
  • 100 ml. lapte
  • 100 gr. nuca macinata
  • 1 borcan de 800 gr cu gem de caise
  • 2 plicuri cu zahar vanilat
  • ciocolata pentru decor
  • 2 linguri cu zahar tos      
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Greta Garbo:

Din:faina,drojdie,zahar pudra,margarina(la temperatura camerei),2 galbenusuri,praf de copt si 100 ml lapte se face un aluat potrivit de tare care se imparte in trei parti egale si se da la rece pentru 30 minute.Aluatul impartit in trei se intind pe rand fiecare foaie(totul se pune intr-o tava de aragaz pe care am pus hartie de copt) avand grija ca pe prima foaie sa punem jumatate din cantitatea de gem si o lingura de zahar tos ,un pachet de zahar vanilat si deasemeni nuca jumatate din cantitate,dupacare se intinde cea de a doua foaie si se repeta operatiunea.Punem si cea de a treia foaie si se da la cuptorul preincalzit pt 30 minute.In timpul cat sta la copt punem la topit ciocolata pe care o intindem cand prajitura este gata si scoasa din cuptor.

Pofta buna,

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Greta Garbo-0
Prajitura Greta Garbo-1
Prajitura Greta Garbo-2
Prajitura Greta Garbo-3
Prajitura Greta Garbo-4

COMENTARII (22)

mamaieelena 1

08.02.2011, 08:49

sigur gina nu numai una ci mai multe

adry88 1

04.07.2011, 16:49

gaby_gabytza 1

14.09.2011, 13:27

wow ce bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20