Prajitura grilaj cu branza dulce si stafide

de Sidy in Prajituri, 12 Mai 2011 | 2562 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1, 2 kg faina
  • 50 g drojdie
  • 200 g zahar
  • 3 oua
  • 50 ml unt topit sau ulei
  • sare
  • 700 ml lapte caldut
  • 1 kg branza de vaci
  • 150 g zahar
  • 1 plic vanilie Bourbon
  • 2 albusuri
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un varf de lingurita scortisoara
  • 100 g stafide
  • 1 ou pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura grilaj cu branza dulce si stafide:

Intr-un bol se pune drojdia faramitata cu putin zahar si 5o ml lapte caldut , apoi se lasa la dospit pina creste bine. In bolul in care vom framanta aluatul punem faina cernuta, ouale intregi, zaharul, 1/2 vanilie, 1/2 din coaja de lamaie si drojdia crescuta. Incepem sa framantam si adaugam incet untul topit si laptele caldut, framantind in continuare pina se dezlipeste aluatul de marginile bolului. Acoperim bolul si lasam aluatul la cald sa dospeasca pina isi dubleaza volumul.

Intre timp preparam umplutura. Stafidele le acoperim cu putina apa in care am pus putina esenta de migdale sau de care preferati voi. Branza, zaharul , 1/2 din vanilia ramasa si din coaja de lamaie, scortisoara si stafidele inmuiate le amestecam bine. Albusurile le batem spuma si le adaugam apoi la branza invartind cu grija de sus in jos pina se incorporeaza intreaga cantitate de branza.

Luam aluatul dospit, il punem pe o suprafata data cu faina , il inpartim in doua si il intindem o bucata cam de 1, 5 cm grosime si cealalta bucata o facem suluri subtiri. Intr-o tava ( 40 x40 cm)captusita cu hartie de copt punem aluatul intins , peste el asezam branza nivelata uniform pe toata suprafata si deasupra ei aranjam sulurile de aluat ca in imaginile prezentate.

Ungem cu galbenus deasupra sulurile si dam tava la cuptorul incalzit in prealabil la 160 de grade C pina se rumeneste frumos deasupra prajitura, 50-60 de minute, functie de cuptor..

Lasam prajitura sa se raceasca apoi o putem taia si aranja pe platou. Sunt sigura ca papilele voastre gustative vor fi incantate de gustul acestei prajituri.... Pofta mare !

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura grilaj cu branza dulce si stafide 104563
retete culinare - Prajitura grilaj cu branza dulce si stafide 104564
retete culinare - Prajitura grilaj cu branza dulce si stafide 104565
retete culinare - Prajitura grilaj cu branza dulce si stafide 104566
retete culinare - Prajitura grilaj cu branza dulce si stafide 104567
retete culinare - Prajitura grilaj cu branza dulce si stafide 104568
retete culinare - Prajitura grilaj cu branza dulce si stafide 104570
retete culinare - Prajitura grilaj cu branza dulce si stafide 104571
retete culinare - Prajitura grilaj cu branza dulce si stafide 104572
retete culinare - Prajitura grilaj cu branza dulce si stafide 104573
retete culinare - Prajitura grilaj cu branza dulce si stafide 104574
retete culinare - Prajitura grilaj cu branza dulce si stafide 104575

COMENTARII (13)

lilik 1

12.05.2011, 12:22

f buna

adry88 1

12.05.2011, 20:19

bun bun

Anamaria7 1

16.05.2011, 18:20

stafide+branza

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L