Prajitura KINDER PINGUI

de ela in Prajituri, 17 Noi 2013 | 35235 vizualizari

 

delicioasa...am studiat mai multe variante si asa am ajuns si la varianta mea:)))))...mai am poze din timpul prepararii dar trebuie micsorate :))

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 10 oua
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri gris
  • 5 linguri cacao
  • 200 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1plic si jumatate praf de copt
  • 5 linguri miere
  • 50 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • un praf de sare
  • GLAZURA1:
  • 170 gr ciocolata neagra
  • 70 gr unt
  • 1lingura apa
  • 2 linguri ulei
  • GLAZURA 2:
  • 200 gr ciocolata neagra de menaj
  • 100 gr unt
  • 1lingura apa
  • 3 linguri ulei
  • 1lingura lichior ciocolata sau de cafea
  • CREMA:
  • 800 ml frisca lichida
  • 4 plicuri intaritor de frisca
  • 200 ml lapte condensat
  • 2 linguri miere
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura KINDER PINGUI:

Separam albusurile de galbenusuri.

Faina,cacaoa si praful de copt le amestecam si le cernem.

Mierea o punem la topit in laptele caldut.

Galbenusurile le amestecam cu zaharul si zaharul vanilat si le mixam bine pana se topeste zaharul,apoi adaugam treptat  amestecul de faina,grisul,mierea si uleiul si omogenizam bine compozitia pana nu se mai observa uleiul.Adaugam apoi treptat albusurile batute spuma cu un praf de sare.Impartim compozitia in doua tavi identice,tapetate cu hartie de copt(sau punem pe rand la copt in aceeasi tava) si dam la cuptorul preincalzit pana trece testul cu scobitoarea(cam 15 minute la foc potrivit).Lasam la racit,fara a indeparta hartia de copt de pe fundul lor.

Pregatim prima glazura:topim untul cu ciocolata taiata bucati si apa,apoi adaugam uleiul si omogenizam bine.Lasam sa se racoreasca.

Intre timp pregatim crema:Mixam frisca cu intaritorul de frisca si mierea,apoi incorporam laptele condensat si mai mixam putin.

Dam jos hartia de copt de pe un blat si punem blatul pe o tava,il ungem cu jumatate de crema si peste punem glazura si nivelam usor cu un cutit.Dam la rece 20minute.

Intre timp,pregatim a doua glazura:punem la topit ciocolata taiata bucati cu untul si apa,apoi punem lichiorul si uleiul,omogenizam bine.

Scoatem de la rece  prajitura si punem peste prima glazura restul de crema,apoi blatul al doilea(hartia de copt o dam jos dupa ce am pus blatul si l-am presat usor peste crema.Punem si glazura si nivelam usor.Dam la rece cateva ore.Taiem cu un cutit inmuiat in apa calda.

 

TIPS-URI

1

in loc de intaritor de frisca folositi 1plic de gelatina inmuiat in putin lapte caldut

2

daca nu aveti lapte condensat,se poate si fara(mai adauga putina miere sau zahar)

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura KINDER PINGUI 279031
retete culinare - Prajitura KINDER PINGUI 279032
retete culinare - Prajitura KINDER PINGUI 279033
retete culinare - Prajitura KINDER PINGUI 279035
retete culinare - Prajitura KINDER PINGUI 279036
retete culinare - Prajitura KINDER PINGUI 279037
retete culinare - Prajitura KINDER PINGUI 279038
retete culinare - Prajitura KINDER PINGUI 279044

COMENTARII (46)

abstract01 1

18.12.2013, 17:25

ela 1

20.12.2013, 10:26

Xandrinne 1

08.02.2014, 08:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D