Prajitura Noire cu castane

de anca_rm in Prajituri, 1 Noi 2013 | 1397 vizualizari

 

Pentru ca ador ciocolata si pentru ca trebuie sa duc bunataturi acasa (avem o sarbatoare in familie) am facut si aceasta delicatesa .
Ma iertati daca v-am inebunit azi cu dulciurile

 

INGREDIENTE

  • 250 g ciocolata (55% cacao)
  • 50 g unt
  • 200gr piure de castane
  • 300 ml frisca lichida
  • 10 g gelatina
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Noire cu castane:

O tava de chec o tapetam cu folie alimentara .Piureul de castane (eu am folosit piure congelat ) il lasam sa se decongeleze.

Pe fundul tavii punem piureul de castane  farmitat si il apasam cu spatele unei linguri astfel incat sa formam baza .

Ciocolata se pune la topit cu100 ml frisca lichida.

Cand e gata se da deoparte de pe foc si se amesteca  energic cu untul care este la temperature camerei  si cu praful de sare  . Sarea intensifica aroma ciocolatei .

Lasam putin sa se racoreasca si adaugam restul de frisca .

Batem cu mixerul cam 5 minute si punem deoparte .

Gelatina o punem la hidratat pentru cateva minute , si o incalzim pe foc pana cand se dizolva .

O turnam peste frisca cu ciocolata si amestecam bine.

Turnam aceasta compozitie peste piureul de castanet si dam la frigider pentru cateva ore .

Dupa aceea o rasturnam pe un platou si se poate felia si servi.

Daca doriti se poate glazura cu ciocolata topita cu putina frisca , eu nu am facut acest lucru , am lasat-o asa .

 

TIPS-URI

1

ciocolata pe care o punem poate sa fie de orice fel

2

daca nu place ciocolata amaruie atunci optatai pentru una simpla cu lapte

3

se pot adauga alune macinate , visine ....

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Noire cu castane 274045
retete culinare - Prajitura Noire cu castane 274046
retete culinare - Prajitura Noire cu castane 274047
retete culinare - Prajitura Noire cu castane 274048
retete culinare - Prajitura Noire cu castane 274049
retete culinare - Prajitura Noire cu castane 274106

COMENTARII (16)

merisor 1

01.11.2013, 22:33

Asta-i tare buna!

Lia_ 1

02.11.2013, 06:10

aici trebuie apreciata reteta, nu trebuie sa ne ia de ochi culorile

merge in favorite

anca_rm 1

04.11.2013, 09:52

va multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D