Prajitura "O noapte la Venetia"

de robert_badica in Prajituri, 29 Dec 2015 | 4846 vizualizari

 

Am vazut prajitura asta la Merisor si am executat-o cu prima ocazie!


E asa de buna... alor mei tara mult le-a placut, in cat se cere repetata.


Multumesc mult de tot Merisor!  

 

INGREDIENTE


  • Blat de cocos:
  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 1 varf cutit sare
  • 100 gr nuca de cocos
  • 4 linguri faina
  • Blat de cacao:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 varf cutit sare
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 6 linguri lapte
  • 200 gr unt
  • putina zeama de lamaie
  • 1 varf cutit sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Glazura:
  • 300 gr ciocolata amaruie (eu am avut una de 200 gr. cu 52% cacao si una de 100gr. cu +35% cacao)
  • 200 ml frisca lichida
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "O noapte la Venetia":

Blatul de cocos: Batem albusurile, spuma tare cu praful de sare. Adaugam treptat zaharul,si mixam bine. Punem si nuca de cocos, si in final faina cernuta. Omogenizam. Tapetam o tava cu dimensiunile de 29/30 cm (eu asa am avut),cu hartie de copt, sau ulei si faina, si turnam aluatul. Il acoperim si il bagam la frigider pana ce facem si cel de-al doilea blat.

Blat de cacao: Separam ouale. Albusurile le batem spuma, cu praful de sare, adaugam zaharul, si omogenizam. Punem apoi galbenusurile, uleiul, si in final faina. Mixam bine.Scoatem tava cu blatul de cocos, iar peste el punem compozitia blatului negru, si nivelam frumos. Coacem blaturile 35 de minute, la foc potrivit. Facem testul scobitoarei.

Crema: Galbenusurile le amestecam cu zaharul si praful de sare, pana isi schimba putin culoare. Diluam compozitia cu laptele si punem amestecul pe baie de aburi. Invartim pana se ingroasa ca o budinca. Crema racita, o incorporam in untul frecat cu zaharul vanilat, usor, picurand din cand in cand zeama de lamaie.

Scoatem blaturile din tava (atunci cand se racesc) si nivelam frumos crema racita. Dam la frigider prajitura, pentru 30 de minute, timp in care facem glazura.

Glazura: Punem intr-o craticioara frisca lichida, si ciocolata rupta bucati. Punem amestecul pe foc si amestecam pana se topeste ciocolata si devine o glazura omogena si luciosa. Lasam sa se raceasca.

Scoatem prajitura din frigider, si turnam glazura peste prajitura. Nivelam si dam la rece peste noapte. Portionam si servim! 

 

TIPS-URI

1

La glazura puteti folosi ce ciocolata vreti

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura "O noapte la Venetia" 419546
retete culinare - Prajitura "O noapte la Venetia" 419547
retete culinare - Prajitura "O noapte la Venetia" 419549
retete culinare - Prajitura "O noapte la Venetia" 419550
retete culinare - Prajitura "O noapte la Venetia" 419551
retete culinare - Prajitura "O noapte la Venetia" 419552
retete culinare - Prajitura "O noapte la Venetia" 419553
retete culinare - Prajitura "O noapte la Venetia" 419554
retete culinare - Prajitura "O noapte la Venetia" 419555
retete culinare - Prajitura "O noapte la Venetia" 419556
retete culinare - Prajitura "O noapte la Venetia" 419557
retete culinare - Prajitura "O noapte la Venetia" 419559
retete culinare - Prajitura "O noapte la Venetia" 419560
retete culinare - Prajitura "O noapte la Venetia" 419561
retete culinare - Prajitura "O noapte la Venetia" 419562
retete culinare - Prajitura "O noapte la Venetia" 419563
retete culinare - Prajitura "O noapte la Venetia" 419564
retete culinare - Prajitura "O noapte la Venetia" 419565
retete culinare - Prajitura "O noapte la Venetia" 419566
retete culinare - Prajitura "O noapte la Venetia" 419567
retete culinare - Prajitura "O noapte la Venetia" 419568
retete culinare - Prajitura "O noapte la Venetia" 419569
retete culinare - Prajitura "O noapte la Venetia" 419570
retete culinare - Prajitura "O noapte la Venetia" 419571
retete culinare - Prajitura "O noapte la Venetia" 419572
retete culinare - Prajitura "O noapte la Venetia" 419573

COMENTARII (21)

reisnaor_2006 1

29.12.2015, 22:50

foarte buna

mirela0911 1

30.12.2015, 09:25

Ce prăjitură bună!

Andreea Caroline 1

30.12.2015, 14:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21