Prajitura ''Primavara Florilor"

de Constelatialeu in Dulciuri, 4 Apr 2015 | 6560 vizualizari

 

Nu prea stiam ce denumire sa-i dau, avand in vedere ca maine-s Floriile am zis ca ''Primavara Florilor'' e denumirea cea mai potrivita. La multi ani, florilor de pretutindeni !

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • Crema de zmeura
  • 440 g zmeura congelata
  • 150 g zahar
  • 250 g mascarpone
  • 4 foi gelatina
  • 150 g smantana dulce pentru frisca
  • 50 g zahar farin
  • 2 linguri lapte
  • Crema de ciocolata alba
  • 200 g ciocolata alba schogetten
  • 3 foi gelatina
  • 100 g smantana dulce pentru frisca
  • 50 g zahar farin
  • 300 ml frisca Creme Patisserie
  • Decor
  • aschii de ciocolata
  • drajeuri colorate
  • floricele din martipan
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ''Primavara Florilor":

Blat : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana acesta se topeste, se adauga uleiul ca la maioneza,apoi faina amestecata cu cacaoa si omogenizam.La final adaugam albusurile,avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente.Imbracam o forma patrata, cu dimensiuni de 25/25 cm, cu hartie de copt si turnam blatul in ea. Dam forma la cuptorul preincalzit,e gata cand trece testul scobitorii, cca 30-35 min la cuptor.Se scate blatul si se lasa la racit.

Crema de zmeura : Zmeura congelata o punem intr-o cratita cu 150 g zahar si o punem pe foc,cand incepe sa clocoteasca, pasam zmeura si o mai lasam cca 10 min la foc mic.Intre timp hidratam cu apa rece gelatina. Dupa ce a scazut zmeura si arata ca un piure mai moale o lasam putin sa se racoreasca. Apoi adaugam gelatina scursa si omogenizam. Separat ,batem smantana dulce ( care este groasa ) cu 2 linguri de lapte si 50 g zahar farin.Obtinem frica pe care o amestecam cu mascarponele si apoi cu zmeura.

Prima asamblare se face in urmatorii pasi : Forma in care am copt blatul o imbracam cu folie alimentara,asezam blatul si apoi turnam crema de zmeura si o dam la frigider cca 2 ore.

Crema de ciocolata alba : Ciocolata alba impreuna cu smantana dulce si zaharul farin pe foc pana se topeste ciocolata fara sa fiarba.Gelatina hidratata cu apa rece o stoarcem si o adaugam in ciocolata topita,lasam sa se racoreasca  20 min apoi adaugam frisca  batuta spuma tare.frisca o omogenizam in ciocolata cu gelatina.

Scoatem de la frigider blatul cu crema de zmeura,adaugam crema de ciocolata alba,presaram aschii de ciocolata si drajeuri colorate.Lasam la frigider cca 1 ora si apoi ornam cu floricele din martipan.Dam din nou la frigider prajitura si o lasam pana a doua zi,cand o portionam.

TIPS-URI

1

smantana pe care o folosesc este o Smantana dulce pentru consum si frisca de la SC.Vilactil prod com,o smantana care imi place cum se comporta si iese o frisca delicioasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ''Primavara Florilor"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

daniastefania 1

06.04.2015, 16:07

Superba si cred delicioasa!

Sim0na 1

06.04.2015, 18:48

Cat de bine arata... Delicioasa cred ca a fost!!

mihaelar63 1

08.04.2015, 15:55

Ce frumos a venit primavara la tine pe praji

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu crema de ciocolata