Prajitura racoroasa

de Constelatialeu in Prajituri, 14 Oct 2014 | 7448 vizualizari

 

Ca asa cald a fost azi ca se cerea ceva racoros.....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua + 2 albusuri
  • 5 linguri lapte
  • 6 linguri zahar pudra
  • 3 linguri ulei
  • 160 g faina
  • 35 g cacao
  • 20 g praf de copt cu sofran
  • Crema
  • 130 ml smantana grasa peste 40% grasime
  • 2oo ml smantana pentru frisca La Dorna
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 9 linguri zahar pudra
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 15 g gelatina
  • piersici din compot
  • zeama de la compot
  • Glazura
  • 150 g ciocolata menaj
  • 100 ml frisca lichida
  • Ornat
  • frisca
  • piersici din compot
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura racoroasa:

Blat:

Albusurile le batem bine cu un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pudra, pana devin spumoase. Se adauga laptele si uleiul si se mixeaza bine. Apoi se adauga faina amestecata cu cacaoa si praful de copt, se omogenizeaza si se adauga albusurile, avand grija sa amestecam cu miscari lente de jos in sus.S e tapeteaza o tava (32/22 cm) cu hartie de copt, se toarna blatul si se da tava la cuptorul preincalzit. Este gata cand trece testul scobitorii. Cand este gata se lasa la racit apoi se taie pe din doua pe orizontala.

Crema :

Cele 2 galbenusuri se freaca cu 5 linguri de zahar pudra, apoi se adauga amidonul si laptele caldut. Se pune pe baie de abur si se amesteca bine pana se ingroasa. Se asa la racit. Masarponele se freaca cu 4 linguri de zahar pudra si se adauga peste galbenusurile racite bine. Se bate smantana 130 ml +200 ml bine pana devine frisca si apoi se incorporeaza in crema de mai sus. Separat hidratam gelatina in apa rece apoi o dizolvam pe baie de abur, avand grija sa nu fiarba. Gelatina dizolvata se amesteca cu crema. Taiem 4 jumatati de piersica in cubulete mici si le adaugam in crema

Asamblare:

Asezam in tava in care am copt blatul niste folie alimentara,asezam prima foaie d eblat,siropam cu zeama de compot,turnam crema,asezam foaia a doua siropata si ea.

Glazura:

Ciocolata o maruntim si o amestecam cu frisca lichida si topim pe baie de abur. Lasam putin sa se racoreasca.

Peste prajitura turnam glazura si lasam la rece pentru cateva ore. Apoi portionam cu un cutit inmuiat in apa fiarta, ornam cu frisca si feliute de piersica.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura racoroasa 347089
retete culinare - Prajitura racoroasa 347090
retete culinare - Prajitura racoroasa 347091
retete culinare - Prajitura racoroasa 347092
retete culinare - Prajitura racoroasa 347093
retete culinare - Prajitura racoroasa 347094
retete culinare - Prajitura racoroasa 347095
retete culinare - Prajitura racoroasa 347096
retete culinare - Prajitura racoroasa 347097
retete culinare - Prajitura racoroasa 347098
retete culinare - Prajitura racoroasa 347099
retete culinare - Prajitura racoroasa 347100
retete culinare - Prajitura racoroasa 347101
retete culinare - Prajitura racoroasa 347102
retete culinare - Prajitura racoroasa 347103
retete culinare - Prajitura racoroasa 347104
retete culinare - Prajitura racoroasa 347105
retete culinare - Prajitura racoroasa 347106
retete culinare - Prajitura racoroasa 347107

COMENTARII (31)

Aurelia 07_07 1

15.10.2014, 17:57

Minuata !

Satisfyyourcravings 1

15.10.2014, 22:05

Cata crema, numai buna de savurat!

mihaelar63 1

15.10.2014, 22:32

Chiar daca eseara , merge racoroasa asta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S