Prajitura Rudy

de Lavinia in Prajituri, 9 Oct 2013 | 6037 vizualizari

 

Este absolut delicioasa si foarte usor de facut !:) M-am inspirat de la Ruxy !

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 400 g faina
  • 150 g zahar
  • 2 linguri mari de cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 250 g unt
  • 1 galbenus

Umplutura:

  • 750 g branza de vaci
  • 250 g zahar
  • semintele de la o pastaie de vanilie
  • 3 oua mari
  • 1 lingura de gris
  • 80 g stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Rudy:

Amesteca intr-un bol incapator faina,zaharul,praful de copt si cacaua.

Adauga galbenusul si untul rece taiat bucatele si incepe sa framanti cu varful degetelor pana ajunge la consistenta unor firmituri.(ca la crumble)

Da aluatul la rece pana prepari crema/umplutura.

Mixeaza branza de vaci cu zaharul,galbenusurile si semintele pastaii de vanilie apoi adauga grisul.

Separat mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare.

Adauga spuma in 2-3 transe si amesteca usor cu o spatula apoi adauga stafidele.

Imparte aluatul in 2 .

Tapeteaza o tava (35/25 cm) cu hartie de copt si presara primul start de firmituri .

Adauga crema din loc in loc apoi niveleaza usor cu o spatula cu mare grija pentru a nu strica stratul de firmituri.

Presara si al doilea strat apoi baga prajitura in cuptorul preincalzit pentru cca 40-45 de minute.

Lasa prajitura la racit apoi portioneaza dupa plac!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Rudy-0
Prajitura Rudy-1
Prajitura Rudy-2
Prajitura Rudy-3
Prajitura Rudy-4
Prajitura Rudy-5
Prajitura Rudy-6
Prajitura Rudy-7
Prajitura Rudy-8
Prajitura Rudy-9
Prajitura Rudy-10
Prajitura Rudy-11
Prajitura Rudy-12

COMENTARII (31)

Lavinia 1

15.10.2013, 09:05

Panacris 1

18.01.2014, 15:19

Am executat-o Tare bună și rapidă!

Lavinia 1

19.01.2014, 00:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04