Prajitura Rudy

de Moni_alex in Dulciuri, 29 Feb 2016 | 1165 vizualizari

 

In sfarsit am facut si eu aceasta prajitura.


De mult timp tot am zis ca o sa o fac dar de fiecare data alegeam alta prajitura.


Delicioasa!


 

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 400 g faina
  • 250 g unt
  • 150 g zahar
  • un galbenus de ou
  • 2 linguri cacao
  • un praf de copt
  • Pentru crema:
  • 800 g branza proaspata de vaci
  • 4 oua
  • 1 albus
  • 250 g zahar
  • 1 lingura extract de vanilie
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Rudy:

Se cerne faina si se amesteca cu praful de copt si cacao. Se adauga untul taiat bucatele, zaharul si galbenusul si se framanta un aluat care este elastic si nu se lipeste de mana.

Se imparte aluatul in doua parti egale care se invelesc in folie alimentara si se dau la congelator 10 minute.

Intre timp se pregateste crema: se mixeaza branza de vaci cu zaharul, ouale si vanilia pana se omogenizeaza bine.

Se tapeteaza tava aragazului cu hartie de copt. Se scoate jumatate de aluat si se rade direct in tava pe razatoarea cu ochiuri mari. Se imparte aluatul razuit pe toata suprafata tavii fara a-l presa prea tare.
Peste aluatul ras punem crema, se niveleaza bine iar deasupra se rade cealalalta jumatate de aluat.

Se coace in cuptorul preincalzit  la foc potrivit aproximativ 45-50 de minute.

Se lasa sa se raceasca apoi se portioneaza dupa preferinte!

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Rudy 430471
retete culinare - Prajitura Rudy 430472
retete culinare - Prajitura Rudy 430473
retete culinare - Prajitura Rudy 430474
retete culinare - Prajitura Rudy 430475
retete culinare - Prajitura Rudy 430476
retete culinare - Prajitura Rudy 430477
retete culinare - Prajitura Rudy 430478

COMENTARII (7)

Aurelia 07_07 1

01.03.2016, 10:22

Super!

Rocsi 1

01.03.2016, 20:55

Imi place mult prajitura asta!

Moni_alex 1

01.03.2016, 21:17

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D