Prajitura Snickers

de deyutzky in Prajituri, 4 Mai 2014 | 5198 vizualizari

 

E prima data cand fac aceasta prajitura si cred, nu cred, sunt siguraaaa!! ca e una din cele mai bune pe care le-am facut pana acum. Tot vazand pe aici pe la voi cat de bine arata, nu m-am putut abtine sa nu o testez si eu :D Deci e o nebunie de prajitura!!!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru o tava cu dimensiuni 26x39cm:
  • Blat:
  • 8 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 8 linguri de zahar
  • 250 g nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • Glazura alba:
  • 250 g ciocolata alba
  • 2 linguri de ulei
  • Crema caramel:
  • 12 linguri de zahar
  • 250 g unt
  • 8 galbenusuri
  • 250 g alune nesarate
  • Glazura neagra:
  • 250 g ciocolata cu lapte
  • 2 linguri de ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Snickers:

Blat:

Mixam albusurile cu praful de sare pana se fac spuma. Adaugam treptat zaharul si continuam sa mixam. Punem faina amestecata cu praful de copt, adaugam si nuca si amestecam incet cu un tel pana la omogenizare.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor la foc mic pentru aprox 25-30 minute. Verificam cu o scobitoare, iar daca este gata il scoatem si il lasam la racit.

Eu am continuat cu crema caramel pentru a avea timp suficient sa se raceasca.

Crema caramel:

Intr-o craticioara la foc mic punem 9 linguri de zahar la caramelizat si amestecam incontinuu pentru a nu se arde. 

Adaugam untul si amestecam pana cand acesta se topeste si se incorporeaza bine cu zaharul caramelizat.

Restul de zahar (cele 3 linguri) le amestecam cu galbenusurile si le turnam in craticioara. Adaugam alunele si amestecam pana cand compozitia se ingroasa. Inchidem focul si o sa lasam la racit.

Pentru a se raci mai repede se pune vasul cu crema intr-un alt vas cu apa rece si se amesteca din cand in cand.

Glazura alba:

 

Topim ciocolata pe baie de aburi si o amestecam cu uleiul pana devine lucioasa. Turnam glazura peste blatul racit complet si dam tava la frigider pentru aprox 30 minute pana cand se intareste(dupa ce s-a racit blatul eu am tapetat tava cu folie alimentara).

Peste glazura alba se toarna crema caramel racita complet (daca aceasta nu va fi racita complet exista posibilitatea ca glazura sa se topeasca) si se da la frigider pana cand pregatim glazura neagra.

Glazura neagra:

Se topeste ciocolata pe baie de aburi si se amesteca cu uleiul.

Se toarna glazura peste crema caramel si se da la frigider pana cand se intareste.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Snickers-0
Prajitura Snickers-1
Prajitura Snickers-2
Prajitura Snickers-3
Prajitura Snickers-4
Prajitura Snickers-5
Prajitura Snickers-6
Prajitura Snickers-7
Prajitura Snickers-8

COMENTARII (28)

tiby

tiby 1

04.05.2014, 15:51

super !

Satisfyyourcravings

Satisfyyourcravings 1

04.05.2014, 19:56

Yummy!

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

05.05.2014, 13:12

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!