Prajitura Suzette

de La Ancuta in Prajituri, 18 Apr 2011 | 47360 vizualizari

 

Cu putina intarziere urez si eu tuturor Florilor si Florinilor LA MULTI ANI. Sa fiti sanatosi si sa aveti parte numai de fericire. Din partea mea cu drag, un mic "dulce". :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 70 g faina
  • 80 g nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 200 g unt
  • Pt ornat:
  • 100 g zahar
  • 100 g nuca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Suzette:

Blatul:

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana devine lucioasa, ca pentru bezea. Adaugam apoi galbenusurile si amestecam usor pana se omogenizeaza. Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam in alaut, amestecand usor, pana se incorporeaza. La final adaugam nuca macinata si amestecam usor. Turnam aluatul in tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem la foc potrivit, pana se aureste usor deasupra. Scoatem dintava si lasam sa se raceasca.

Crema:

Batem ouale cu zaharul pe baie de abur, pana devin spuma. Amestecam la foc mic pana se ingrosa. Dam de pe foc si lasam la racit. Topim untul, dar sa mai ramana bucati netopite. Mixam bine pana se omogenizeaza si devine spumos. Adaugam apoi treptat crema de oua si mixam.

Intindem crema pe blatul racit.

Pentru ornat caramelizam zaharul, iar cand a devenit auriu adaugam nuca netaiata si amestecam bine. Rasturnam pe hartie de copt usor unsa si lasam la racit.

Punem apoi nuca intr-o punga si o zdrobim cu sucitorul. Presaram nuca caramelizata peste prajitura si dam la rece.

Dupa ce s-a racit putem portiona cu un cutit bine ascutit.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Suzette 99217
retete culinare - Prajitura Suzette 99218
retete culinare - Prajitura Suzette 99219
retete culinare - Prajitura Suzette 99220
retete culinare - Prajitura Suzette 99221
retete culinare - Prajitura Suzette 99222
retete culinare - Prajitura Suzette 99223

COMENTARII (70)

babi5 1

23.09.2013, 21:56

La Ancuta 1

23.09.2013, 22:38

nuti28 1

27.11.2013, 18:09

ceva asemanator am si eu dar cu 4 foi dar ii foarte buna si asa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L