Prajitura Tosca

de Oana in Prajituri, 20 Ian 2010 | 32228 vizualizari

 

Adaptare dupa Anca si Miha :))

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 8 albusuri
  • 150 g zahar
  • 100g mac
  • 100 g cocos
  • 2 linguri faina
  • un plic praf de copt

Crema de vanilie:

  • 8 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 3 linguri amidon
  • 300 ml lapte
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • un pachet unt (200g)
  • o fiola esenta vanilie
  • o lingurita coaja de portocala rasa

Glazura:

  • o ciocolata amaruie (100g)
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 g unt

Un pachet de biscuiti simpli (150g)

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tosca:

Modul de preparare este acelasi ca la cubuletele delicioase

Blatul: albusurile se bat spuma cu zaharul, apoi se adauga macul si cocosul, putin cate putin, amestecand de jos in sus cu o lingura de lemn, foarte lejer, sa nu se lase. Eu am avut cocos multicolor, a iesit tare dragut blatul! Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se coace la foc mic, in tava aragazului tapetata cu hartie de copt. Este gata cand se aureste la suprafata.

Crema: Galbenusurile se bat cu zaharul pana se albesc, se adauga apoi amidonul si laptele si se pune pe foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa. Se adauga untul taiat felii, se amesteca pana se topeste apoi se lasa la racit. Se adauga in crema rece esenta de vanilie si coaja de portocala.

Glazura: se topeste untul cu ciocolata si frisca lichida, pana se omogenizeaza, apoi se lasa putin la racit.

Se scoate hartia de copt de pe blat, blatul se pune inapoi in tava, apoi se unge cu toata crema, se aseaza biscuitii pe toata suprafata iar deasupra se toarna si se niveleaza glazura. Se lasa la rece cateva ore.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Tosca 14322
retete culinare - Prajitura Tosca 14323
retete culinare - Prajitura Tosca 14324
retete culinare - Prajitura Tosca 14325
retete culinare - Prajitura Tosca 14326
retete culinare - Prajitura Tosca 14327
retete culinare - Prajitura Tosca 14328
retete culinare - Prajitura Tosca 14329

COMENTARII (49)

tia 1

16.10.2012, 15:21

ii super buna

Bya Ralu 1

16.10.2012, 16:30

buna praji

naty_renate 1

30.09.2013, 13:35

e foarte buna eu am facut..

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21