Prajitura Valurile Dunarii

de LUK in Prajituri, 10 Iun 2012 | 4608 vizualizari

 

Mi a placut aceasta prajitura cand am vazut-o la Postavaru(Anca) si am facut o si eu dar am modificat crema si blatul pastrind insa ideea asamblarii.E buna buna.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 420 gr faina
  • 5 oua
  • 200 ml ulei
  • 150 ml lapte(+2-3linguri de lapte suplimentar)
  • 50 gr ciocolata
  • 250 gr zahar
  • 1 compot mare de visine fara samburi
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • Crema de vanilie:
  • 1 plic esenta Finesse de vanilie (dr Oetker)
  • 250 gr zahar
  • 3 oua
  • 100 gr amidon
  • 700 ml lapte
  • Pentru glazura:
  • 150 gr ciocolata
  • 50 ml sirop din compotul de visine
  • o lingura de margarina/unt
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Valurile Dunarii:

 Punem visinele la scurs pastrind 50ml din siropul din compot.Preincalzim cuptorul la 150 de grade.

Mixam foarte bine ouale cu zaharul si zaharul vanilat.Adaugam apoi uleiul,mixam, punem 100ml lapte,mixam.Amestecam faina cu praful de copt si o incoporam bine(eu am folosit mixerul)in compozitia de mai sus.

Ungem tava cu putin unt si turnam o parte din compozitie.Topim ciocolata impreuna cu laptele ramas,luam de pe foc,amestecam cu 2-3 linguri de lapte rece si apoi incorporam in compozitia alba ramasa .

Punem si compozitia maro in tava peste cea alba si aranjam visinele.Coacem cca 40 min.

Intre timp pregatim crema.Punem 500ml lapte pe foc impreuna cu 100 gr zahar,sa fiarba.Separam albusurile de galbenusuri.Galbenusurile le mixam cu amidonul si restul de lapte.Laptele turnati l treptat pentru a nu se face cocoloase.

Cand laptele incepe sa fiarba adaugati plicul de esenta si galbenusurile amestecand mereu.In cca 10 min crema va avea consistenta unei budinci.Luati deoparte.BAteti bine albusurile cu restul de zahar si amestecati le apoi cu mixerul in budinca (budinca nu trebe sa o raciti inainte de a pune albusurile).

Intindeti crema de vanilie deasupra prajiturii.Preparati glazura:

Topiti la foc mic(sau pe baie de abur) ciocolata rupta bucatele impreuna cu siropul si margarina.Omogenizati bine ingredientele si apoi turnati peste crema de vanilie.

Cu furculita trasati "valuri" pe glazura.Pastrati la frigider cam o ora apoi puteti servi.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Valurile Dunarii 166476
retete culinare - Prajitura Valurile Dunarii 166477
retete culinare - Prajitura Valurile Dunarii 166478
retete culinare - Prajitura Valurile Dunarii 166479
retete culinare - Prajitura Valurile Dunarii 166480
retete culinare - Prajitura Valurile Dunarii 166481
retete culinare - Prajitura Valurile Dunarii 166482
retete culinare - Prajitura Valurile Dunarii 166483
retete culinare - Prajitura Valurile Dunarii 166484
retete culinare - Prajitura Valurile Dunarii 166485

COMENTARII (33)

adasev12 1

27.06.2012, 15:51

tare m-as delecta si eu cu o bucatica...

LUK 1

27.06.2012, 15:51

multumesc pentru urari!

mirela0911 1

27.06.2012, 21:22

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D