Prajitura "Valurile Dunarii"

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 21 Iun 2015 | 1389 vizualizari

 

V-am adus o prajitura delicioasa, care merita incercata acum, ca tot este sezonul visinelor.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 200 g unt;
  • 180 g zahar pudra;
  • un praf de sare;
  • esenta de vanilie;
  • 6 oua;
  • 400 g faina;
  • un plic praf de copt;
  • 6 linguri lapte;
  • doua linguri cacao;
  • 500 g visine fara samburi.
  • Crema:
  • 60 g amidon;
  • 500 ml lapte;
  • doua galbenusuri;
  • 100 g zahar;
  • esenta de vanilie;
  • 150 g unt moale.
  • Glazura:
  • 300 g ciocolata cu lapte.
  • Dimensiune tava: 27/37 cm.
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Valurile Dunarii":

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Blat:

Se amesteca untul cu zaharul pudra, sarea si esenta de vanilie. Se incorporeaza ouale, unul cate unul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeza. Se adauga 4 linguri de lapte pentru a se subtia aluatul.

Jumatate din compozitia rezultata se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. 

Cealalta jumatate de compozitie se amesteca cu doua linguri de lapte si doua linguri de cacao, apoi se toarna peste compozitia din tava.

Se presara visinele pe deasupra blatului, impingandu-le usor in acesta, apoi se introduce tava la cuptor pana cand prajitura trece de testul scobitorii.

Crema:

Se amesteca amidonul cu putin lapte si se amesteca pana cand se dizolva. Se adauga galbenusurile, zaharul, esenta de vanilie si restul de lapte si se fierb la foc mic  pana cand se ingroasa. 

Dupa ce se raceste crema, se incorporeaza untul, putin cate putin.

Glazura:

Ciocolata se rupe in bucatele si se topeste pe baie de abur.

Asamblare:

Peste blatul racit se adauga crema, apoi glazura de ciocolata, care se toarna imediat ce s-a topit. 

Prajitura se da la rece, dupa care se poate servi.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura "Valurile Dunarii" 387225
retete culinare - Prajitura "Valurile Dunarii" 387226
retete culinare - Prajitura "Valurile Dunarii" 387227
retete culinare - Prajitura "Valurile Dunarii" 387228
retete culinare - Prajitura "Valurile Dunarii" 387229
retete culinare - Prajitura "Valurile Dunarii" 387230
retete culinare - Prajitura "Valurile Dunarii" 387231
retete culinare - Prajitura "Valurile Dunarii" 387232
retete culinare - Prajitura "Valurile Dunarii" 387233
retete culinare - Prajitura "Valurile Dunarii" 387234
retete culinare - Prajitura "Valurile Dunarii" 387235
retete culinare - Prajitura "Valurile Dunarii" 387236
retete culinare - Prajitura "Valurile Dunarii" 387237
retete culinare - Prajitura "Valurile Dunarii" 387238
retete culinare - Prajitura "Valurile Dunarii" 387239
retete culinare - Prajitura "Valurile Dunarii" 387240
retete culinare - Prajitura "Valurile Dunarii" 387241
retete culinare - Prajitura "Valurile Dunarii" 387242
retete culinare - Prajitura "Valurile Dunarii" 387243
retete culinare - Prajitura "Valurile Dunarii" 387244
retete culinare - Prajitura "Valurile Dunarii" 387255
retete culinare - Prajitura "Valurile Dunarii" 387256

COMENTARII (32)

simona72 1

23.06.2015, 10:24

O prajitura tare buna!!

Andra_Constantinescu 1

23.06.2015, 16:27

Multumesc, Simona!

Panacris 1

26.01.2016, 07:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S