Prajitura "Valurile dunarii"

de jolygina in Prajituri, 24 Iul 2010 | 7991 vizualizari

 

din pacate cand am facut prajitura aceasta nu aveam aparatul foto mi-au facut musafiri poza si asa am reusit sa v-o si arat

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • 250 g margarina
  • 250 g zahar
  • 6 oua
  • un praf de copt
  • un zahar vanilat
  • 2 linguri de cacao
  •  2 plicuri vanilie
  • compot de visine de 700-800ml

crema

  • 700 ml lapte
  • 2 plicuri de budinca de vanilie
  • 250g zahar praf
  • 250g unt
  • 40g nuca de cocos

glazura

  • 400g ciocolata
  • 20g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Valurile dunarii":

 Margarina se mixeaza cu zaharul bine, dupa care se adauga pe rand cele 6 oua si plicul de vanilie. Separat se se amesteca faina cu plicul de praf de copt si se incorpeaza in compozitia mixata. Coca obtinuta se imparte in doua,

prima parte o punem in tava si in a doua parte punem cacaua si o amestecam bine dupa care o punem peste cealalta in tava. Scurgem visinele din compot si le punem in compozitia din tava,

daca vreti le puteti da prin faina inainte sa le puneti in compozitie (visinele).

Bagam tava la cuptor la 170 de grade, 25 de minute dupa care se lasa blatul la racit.

Crema: Se pun 500 ml lapte la fiert si restul de lapte se amesteca cu praful de budinca si zaharul,

cand incepe sa clocoteasca laptele, se pune praful de budinca amestecat. Cand am luat-o de pe foc punem untul, cocosul si amestecam usor dupa care o punem peste blatul racit . Lasam si crema sa se raceasca si punem glazura peste crema de vanilie

Glazura: Se topeste ciocolata si se amesteca cu untul usor sa se incorporeze bine. Se pune peste crema de vanilie. Pofta mare!

 

COMENTARII (9)

lstanciu37 1

25.07.2010, 17:52

mie imi place cum arata asa ca ai multe furculite

Ina 1

25.07.2010, 20:55

am reparat furcile

Miha 1

25.07.2010, 23:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55