Prajiturica Maria

de epurasha2bb in Prajituri, 17 Aug 2010 | 10344 vizualizari

 

am facut-o de Sf.Maria

 

INGREDIENTE

pt.blat:

  • 7 oua
  • 150 g faina alba pt.prajituri
  • 4 linguri cacao 
  • 150 g zahar alb
  • 1 esenta de vanilie fiola Dr Otker
  • 1 pliculet praf de copt

pt.insiropat:

  • apa cu zahar si esenta de rom;

crema :

  • 1 plic de crema de vanilie Dr.Otker,
  • 1 plic crema lchior de oua Stilla Dolce
  • 500 ml lapte rece,
  • 1 pliculet zahar vanilat,
  • 1 ceasca de miez de nuca macinata,

 

Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturica Maria:

Se fac 2 blaturi dreptunghiulare care se vor taia in 2 fiecare obtinand in final 4 foi.

Se bat ouale cu zaharul si esenta la viteza mare 10 minute, se adauga apoi faina cu praful de copt si cacaua si se incorporeaza cu grija.Apoi ungem o tava dreptunghiulara cu unt si turnam compozitia si introducem tava la foc mediu in cuptorul preincins.Nu umblam 15-20 de minute, in functie de puterea cuptorului.Apoi testam cu scobitoarea si daca e gata il lasam cu usa intredeschisa sa se raceasca.Apoi cand s-a racit bine il taiem in 2 si-l insiropam.

Se umple cu crema de vanilie preparata cu lapte rece cu mierul la viteaza mare cateva minute in care adaugam apoi zaharul vanilat si miezul de nuca pisat marunt.

Daca aveti timp si rabdare peste stratul de crema puteti adauga si mici faramite de zahar ars care se fac topind zaharul si intinzandu-l pe o suprafata dura dupa care il zdrobiti si macinati acele bucati mari pana obtineti niste frimituri de zahar ars.

Se pune crema intre blaturi si deaspra prajiturii si se intinde bine cu un cutit sau o spatula, apoi se orneaza deasupra cu ciocolata.

 

COMENTARII (21)

epurasha2bb

epurasha2bb 1

20.08.2010, 16:08

multumesc fetelor, iassmyna crema am luat-o de la kaufland unde sunt toate cremele si budincile si esentele.

iassmyna

iassmyna 1

21.08.2010, 10:50

Multumesc tare de raspuns !

Dana Cristea - pusikmea

Dana Cristea - pusikmea 1

23.08.2010, 07:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01