Pui arabesc

de Sidy in Pui, 15 Mai 2012 | 3144 vizualizari

 

Reteta o am de la Claudia care sta in Spania dar...are sotul arab.Si cum mie imi plac mancarurile arabesti, am incercat si reteta ei.A iesit un deliciu ! Nu ma credeti ? Incercati..

 

INGREDIENTE

  • 6 pulpe de pui
  • 1 lingurita curcuma
  • sare
  • piper Sichuan
  • patrunjel verde
  • 1 lingurita Aasan
  • 3 cepe rosii
  • 4 catei usturoi
  • 400 g rosii taiate cuburi
  • 200 g morcovi baby( optional)
  • 100 g masline negre
  • 4 linguri ulei de masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui arabesc:

Amestecam intr-un bol curcuma, sare, piper, aasan si uleiul de masline , apoi ungem bine pe toate partile pulpele.

Punem pulpele pe o tava de copt, rasturnam peste ele rosiile cuburi, usturoiul( am pus si un fir verde de usturoi)presat si apoi ceapa taiata rondele.

Adaugam o cana cu apa , morcovii baby si dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade pentru o ora.

Dupa o ora scoatem tava, rasucim pe partea cealalta pulpele, adaugam maslinele fara samburi si dam iar la cuptor pentru 10 minute sa prinda culoare pulpele.

Servim pulpele calde alaturi de legumele din tava.

Pofta buna si multumesc Claudia !

 

TIPS-URI

1

Data viitoare am sa adaug si niste ciuperci in tava.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pui arabesc 162780
retete culinare - Pui arabesc 162781
retete culinare - Pui arabesc 162782
retete culinare - Pui arabesc 162783
retete culinare - Pui arabesc 162784
retete culinare - Pui arabesc 162785
retete culinare - Pui arabesc 162786
retete culinare - Pui arabesc 162787

COMENTARII (21)

mihaelar63 1

16.05.2012, 02:23

Foarte apetisant

Sidy 1

16.05.2012, 07:03

Alldaycooking Aasan sunt ierburi uscate din Iran,care contin patrunjel,coriandru,ceapa verde ,marar si altele . Se pot folosi la omlete,dar chiar si sarmale si alte fripturi....

Sim0na 1

16.05.2012, 10:51

Tare bine arata! Chiar vroiam sa intreb ce-i aasanul

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D