Pui crocant la cuptor, cu legume fierte la abur

de anomisana in Pui, 9 Iun 2012 | 3166 vizualizari

 

Deşi şniţelul este printre mâncărurile mele preferate, promit solemn că nu-l voi mai găti de acum înainte. Ce şniţel frate... după ce am preparat această reţetă şi am înfulecat cât ai clipi tot ce am preparat, jur că nu am mâncat vreodată ceva mai bun. Şi când mă gândesc că nu am folosit nici măcar un strop de ulei, este absolut minunat. Eu sunt mai mult o gurmandă, nu mănânc prea mult, mă satur mai mult ciugulind şi privind cât de bine arată farfuria, dar de data asta, am făcut întrecere cu soţul meu, cine mănâncă mai mult şi mai repede. Sunt nerăbdătoare să repet experienţa. Ah, şi să nu uit m-am lăsat ademenită de o reclamă, dar nu regret nici o clipă.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept de pui
  • 2 ouă
  • 1 plic Maggi Ideea zilei crocant din cuptor bază pentru pui clasic
  • 1 plic Maggi Ideea zilei crocant din cuptor bază pentru aripioare picante
  • maioneză
  • iaurt
  • ketchup
  • legume după plac
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui crocant la cuptor, cu legume fierte la abur:

Am curăţat pieptul de pui de piele şi de os, l-am spălat, l-am zvântat într-un şervet de hârtie şi l-am tăiat fâşii cam de 2 degete. Cele 2 ouă le-am bătut bine. Conţinutul plicurilor l-am golit în două vase mai plate. Am trecut fiecare bucată de pui prin ou, apoi prin amestecul din plic, iar când toate bucăţile au fost gata, le-am pus pe grătarul cuptorului, încins bine, sub care am pus tava cuptorului. Le-am lăsat în cuptor aproximativ 40 de minute. Până s-a făcut puiul, m-am  ocupat de sosuri. Unul dintre plicuri are amestec pentru sos barbecue. Am golit amestecul într-un bol, am adaugat 2-3 linguri de iaurt şi 2-3 linguri de ketchup. Al doilea plic conţine amestec pentru sos de usturoi. Am pus şi acest amestec într-un bol şi am adăugat 2-3 linguri de iaurt şi 2-3 linguri de maioneză. Legumele le-am pus în sita de fiert la aburi, am pus apă până spre marginea sitei dar să nu ajungă la legume şi le-am fiert vreo 10 minute. Apoi, să te ţii Doamne, abia am apucat să fac ceva poze.

 

TIPS-URI

1

Timpul de coacere de pe plic poate varia în funcţie de tipul de cuptor; la mine a durat aproape dublu.

2

Condimentul picant mi s-a părut prea picant pentru gustul meu şi am dublat cantitatea cu pesmet simplu; şi aşa a fost destul de picant.

3

Pentru că sunt bolnavă, n-am mai avut chef să fac şi maioneză şi am folosit una din comerţ, care s-a dovedit destul de bună.

4

Cel mai minunat lucru este că pe lângă gustul grozav, nu am folosit ulei, nu am ars tigaia, şi nu s-a făcut mizerie în cuptor.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pui crocant la cuptor, cu legume fierte la abur 166295
retete culinare - Pui crocant la cuptor, cu legume fierte la abur 166296
retete culinare - Pui crocant la cuptor, cu legume fierte la abur 166297
retete culinare - Pui crocant la cuptor, cu legume fierte la abur 166298
retete culinare - Pui crocant la cuptor, cu legume fierte la abur 166299
retete culinare - Pui crocant la cuptor, cu legume fierte la abur 166300
retete culinare - Pui crocant la cuptor, cu legume fierte la abur 166306
retete culinare - Pui crocant la cuptor, cu legume fierte la abur 166308
retete culinare - Pui crocant la cuptor, cu legume fierte la abur 166309
retete culinare - Pui crocant la cuptor, cu legume fierte la abur 166310
retete culinare - Pui crocant la cuptor, cu legume fierte la abur 166311

COMENTARII (11)

Alinutza80 1

09.06.2012, 20:58

multa sanatate

alinutzika 1

09.06.2012, 22:42

si eu am facut! sunt super gustoase!

diaconta 1

10.06.2012, 01:41

Mi-a placut si mie Maggi ideea zilei eu am facut pulpe,dar ramasese in agenda sa fac si piept de pui,cu siguranta-i foarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55