Pui cu ciuperci, alune si paste cu trufe

de Panacris in Pui, 9 Ian 2017 | 2688 vizualizari

 

 N-am spus Zmeișorilor ce și cum, doar că e mâncărică de pui cu ciuperci și paste )  După ce au probat, mi-au zis că nu e rea combinația :D Deciiii, spor și poftă bună! 

 

INGREDIENTE

  • cca. 500 g pulpe de pui 
  • cca. 300 g ciuperci champignon 
  • 100 g mix de alune 
  • 2 bucăți ceapă roșie 
  • 2 bucăți ardei gras 
  • cca. 1 lingură ulei de măsline aromatizat cu busuioc 
  • sare de mare
  • boia de ardei dulce
  • piper proaspăt măcinat
  • suc de la o nucă de cocos (opțional)
  • cca. 300 ml apă 
  • cca. 250 g paste aromatizate cu trufe 
  • cca. 500 ml apă 
  • sare de mare
  • cca. 10 ml ulei de măsline aromatizat cu busuioc 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu ciuperci, alune si paste cu trufe:

Ceapa roșie și ardeiul ras, curățate, se toacă julien, se pun la distuit în puțin ulei de măsline aromatizat, cu puțină apă. După ce legumele devin translucide, se adaugă bucățile de pui tocate, câte o îmbucătură, ciupercile, de asemenea, se asezonează cu sare, piper, boia și sucul de cocos, lăsându-se la fiert la foc mic, acoperit cca. 5 minute ;), apoi se adaugă apă, atât cât să acopere toate ingredientele și se lasă la gătit la foc mediu, cca. 20 de minute. La finalul fierberii, mai bine zis după ce scade zeama, se adaugă mix-ul de aluneeeeeeeeee (arahide, de pădure, caju și nah s-au rătăcit câteva stafide, asta pentru echilibru!), lăsându-se la fiert încă vreo 5  minute, la foc mediu. Între timp, se pune la fiert cca. 500 ml de apă rece într-un vas, cu puțină sare de mare. După ce ajunge la fierbere, se adaugă pastele ce se lasă la gătit cca. 10 minute la foc mediu, semiacoperit. După ce au fiert pastele, se strecoară și se stropesc cu ulei de măsline asezonat cu busuioc pentru a nu se lipi între ele. Daaaa, nu le treceți sub jet de apă rece.  Mâncărica de pui cu ciuperci și alune se servește imediat, alături de paste ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ciuperci, alune si paste cu trufe" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aripioare cu sos