Pui cu ciuperci, cartofi noi si usturoi

de Ina in Mancaruri cu carne, 15 Iun 2014 | 1167 vizualizari

 

Aceasta a fost preferinta mamei-soacre, pentru pranzul de azi. Cand mi-a adus puiul si mi-a zis ce ar vrea sa fac cu el, m-am gandit daca nu-i vreo ocazie speciala si-am uitat eu :)))))))))

 

INGREDIENTE

  • un pui
  • 1,5 kg cartofi noi
  • 500 g ciuperci
  • 4 capatani de usturoi nou
  • condiment pentru friptura de pasare
  • o lingurita cu dulceata de ardei iute
  • fasole verde ( am folosit conservata )
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu ciuperci, cartofi noi si usturoi:

Dupa ce am curatat bine puiul, l-am parlit si l-am spalat bine in apa rece.

L-am stropit cu sos de soia, apoi l-am uns cu condiment pentru friptura de pasare  si dulceata de ardei iute.

Am curatat  si feliat 4 capatani de usturoi si am bagat o mana buna de usturoi in interiorul puiului, impruna cu alte condimente.

Separat, am curatat si feliat grosier cartofi noi , pe care i-am clocotit 2 minute in apa cu sare, dupa care i-am scurs de apa. 

Am curatat si ciupercile si le-am lasat 2 minute in apa clocotita, apoi le-am scurs de apa.

In vasul cuptorului cu halogem am asezat pe gratarul mic puiul, iar de jur-imprejur  am  alternat cartofii noi cu ciupercile, pe care le-am condimentat cu sare, sos de soia si felii de usturoi . 

Am pornit cuptorul 30 minute la 180 grade, apoi am intors puiul si l-am lasat inca 30 minute la 180 grade, pana ce s-a rumenit. 

Am scos puiul pe un platou, am indepartat gratarul si am lasat legumele inca 5 minute, la 150 grade, in sosul  format  din grasimea scursa de la de pui si condimente. 

Am servit puiul astfel pregatit, cu legume si usturoi, alaturi de o salata de  fasole verde cu mujdei de usturoi   ( eu am folosit fasole conservata , careia i-am adaugat doar mujdeiul, dupa ce am scurs lichidul din borcan )

Pentru cine doreste, poate adauga mujdei si peste pui si cartofi.

Pofta mare!

 

TIPS-URI

1

Daca puiul este mai mare, se mareste timpul de stat la cutor cu inca 10 minute, pe fiecare parte .

2

In cuptorul cu halogen nu este nevoie sa adaugam grasime , apa sau alte lichide, intrucat totul se gateste in sucul propriu, scurs in timpul prepararii.

RETETA IN IMAGINI

Pui cu ciuperci, cartofi noi si usturoi-0
Pui cu ciuperci, cartofi noi si usturoi-1
Pui cu ciuperci, cartofi noi si usturoi-2
Pui cu ciuperci, cartofi noi si usturoi-3
Pui cu ciuperci, cartofi noi si usturoi-4
Pui cu ciuperci, cartofi noi si usturoi-5
Pui cu ciuperci, cartofi noi si usturoi-6
Pui cu ciuperci, cartofi noi si usturoi-7
Pui cu ciuperci, cartofi noi si usturoi-8
Pui cu ciuperci, cartofi noi si usturoi-9
Pui cu ciuperci, cartofi noi si usturoi-10
Pui cu ciuperci, cartofi noi si usturoi-11
Pui cu ciuperci, cartofi noi si usturoi-12
Pui cu ciuperci, cartofi noi si usturoi-13
Pui cu ciuperci, cartofi noi si usturoi-14

COMENTARII (14)

Rocsi 1

15.06.2014, 20:30

Cat de apetisant

laura_n 1

16.06.2014, 16:16

uite de asta imi vine sa te banez )))
a fost bun? te-ai lins pe degete? ))))

Ina 1

16.06.2014, 16:35

sa zic ca eu si Costel am mancat un pui intreg ( mai putin o pulpa pe care a mancat-o mama-soacra? ) Nu zic ))

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04