Pui cu legume- mancare chinezeasca

de Oana in Pui, 22 Ian 2010 | 10988 vizualizari

 

Extrem de buuuuuna si foarte usor de preparat!

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui dezosate
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras galben
  • 1/2 dovlecel
  • 1/2 morcov
  • o ceapa
  • cativa baby corn (din borcan)
  • 3 linguri sos de soia
  • 1 lingura sos curry dulce-picant
  • 1 lingurita amidon dizolvat intr-o lingura apa
  • piper
  • usturoi granulat
  • ghimbir granulat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu legume- mancare chinezeasca:

Puiul se spala si se taie fasii, apoi se inabuseste in putin ulei. Isi va lasa zeama si lasam pe foc pana se evapora si se rumeneste putin. Adaugam putina sare, usturoiul si ghimbirul. Se scoate pe un servet de hartie si se pastreaza la cald.

Legumele se curata, se spala si se taie bastonase subtiri, apoi se calesc in putin ulei, in wok. Eu am adaugat si cateva linguri cu apa si am lasat pe foc pana sau inmuiat putin, sa fie "al dente". Se adauga puiul, porumbul, sosul de soia si cel picant, plus amidonul. Se amesteca bine pana se ingroasa sosul si se mai lasa 2 minute pe foc sa se patrunda bine aromele. La final se potriveste de sare, daca mai e nevoie.

Noi am mancat cu orez simplu, fiert in apa cu sare si putin unt.

 

RETETA IN IMAGINI

Pui cu legume- mancare chinezeasca-0
Pui cu legume- mancare chinezeasca-1
Pui cu legume- mancare chinezeasca-2
Pui cu legume- mancare chinezeasca-3
Pui cu legume- mancare chinezeasca-4
Pui cu legume- mancare chinezeasca-5
Pui cu legume- mancare chinezeasca-6
Pui cu legume- mancare chinezeasca-7

COMENTARII (17)

danym 1

11.08.2010, 13:08

trebuia sa se bage si nicolae in seama cumva. nar se scrie n-ar ba inteligentule.

elena1988 1

15.03.2011, 13:17

foarte bine arata si imi plac puii de porumb

elena1988 1

15.03.2011, 13:19

cat despre nicolae acesta nu este un blog de oameni civilizati noi totii de aici suntem necivilizati si suntem carnivori,erbivori, si omnivori m-ai bine gaseste-ti un blog civilizat unde se gateste dupa gustul tau

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41