Pui cu susan

de -Miti- in Pui, 8 Mar 2012 | 4170 vizualizari

 

Anul asta cam tot intr-o mancare asiatica am tinut-o:D

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui mare,
  • 2 linguri seminte de susan
  • Pentru marinat:
  • 1/2 lingurita ulei de susan,
  • 1/4 lingurita zahar,
  • sare,
  • piper alb
  • Aluat pentru prajit:
  • 50 gr faina,
  • 1 ou,
  • 100 ml apa,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 3 linguri amidon,
  • sare,
  • o lingura de ulei
  • Pentru sos:
  • 2 linguri miere,
  • 1 lingura zahar,
  • 2 linguri ketchup,
  • 1 lingura otet,
  • sare,
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu susan:

Se taie pieptul de pui in cubulete si se amesteca impreuna cu ingredientele pentru marinata. Se lasa deoparte 30 de minute.

Intre timp se amesteca ingredientele pentru aluatul in care vor fi prajite bucatile de pui.

Intr-un wok se incalzeste uleiul. Bucatile de pui se dau una cate una prin aluat si se prajesc pe rand,avand grija sa lasam spatiu intre bucatile pe care le prajim. Se aseaza bucatile pe un servetel absorbant si se continua cu restul.

Dupa ce ati terminat,adaugati in wok ingredientele pentru sos si incalzitile,apoi adaugati bucatile de pui si amestecati ca sa fie sos peste tot.

Presarati cu seminte de susan si serviti cu orez simplu.

 

 

COMENTARII (27)

T I M E A

T I M E A 1

09.03.2012, 18:36

super bine arata! si imi place puiul cu susan

Rux

Rux 1

09.03.2012, 19:28

Ce-mi plac plimbarile tale prin meniurile asiatice! Minunat Miti! O primavara incantatoare iti doresc

laviuzzza

laviuzzza 1

11.05.2012, 18:13

Mierea incalzita peste 40 de grade e toxica, nu am mai gatit sosuri cu miere, imi poti spune exact cat ai lasato pe foc? Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!