Pulpa de curcan cu legume la cuptor

de T I M E A in Curcan, 2 Apr 2014 | 7738 vizualizari

 

Iata un pranz de duminica tare gustos si aratos. Il puteti pregati pentru voi sau pentru musafiri, sigur toata lumea o sa fie incantata.

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa superioara de curcan (aprox 1200 gr)
  • 12 cartofi
  • 3 morcovi
  • 1 bucata mica radacina de telina
  • 2 cepe mici rosii
  • 1 mar
  • Pentru marinat:
  • 5 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita ghimbir macinat
  • 1/2 lingurita chili
  • 1 lingurita boabe de coriandru
  • 1 lingurita boabe de piper negru
  • 1 lingurita rasa sare de mare
  • 1/4 lingurita piper macinat
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1/2 cana vin alb
  • 1/2 cana apa
  • 1 ceapa alba
  • 1 capatana usturoi
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de curcan cu legume la cuptor:

Intr-un bol punem mai intai uleiul de masline. Ceapa o curatam si o tocam marunt iar usturoiul curatat il dam prin aparatul de pisat. Adaugam treptat toate condimentele insirate mai sus, turnam vinul si apa si amestecam.

Punem carnea in marinata. o intoarcem de pe o parte pe alta, apoi acoperim vasul si dam la frigider timp de 3 ore. 

Scoatem carnea din frigider si o asezam intr-o tava. Turnam marinata in tava peste carne. 

Cartofii, morcovii, ceapa si telina le curatam si le spalam bine.

Cartofii ii taiem in doua, morcovii rondele de 3-4 cm, telina felii iar ceapa in doua.

Asezam legumele in tava pe langa pulpa. Saram si piperam legumele si mai stropim cu putin vin.

Marul il taiem in doua si il asezam in tava.

Acoperim tava cu folie de Al. si dam tava la cuptorul preincalzit la 190-200 de grade timp de aprox 50 de minute.

Dupa ce s-a scurs acest timp indepartam folia, stropim carnea cu sosul din tava si dam din nou la cuptor timp de aprox 30 de minute, pana se rumeneste carnea deasupra. 

Verificam cu o furculita daca carnea este patrunsa si daca da oprim focul si scoatem tava din cuptor.

Scoatem carnea si legumele pe un platou, feliem carnea si servim cald.

Pofta mare sa aveti daca alegeti sa gatiti aceasta mancare! 

 

TIPS-URI

1

La condimente puteti sa jonglati in functie de ce arome va plac si ce merge bineinteles cu carnea de curcan

RETETA IN IMAGINI

Pulpa de curcan cu legume la cuptor-0
Pulpa de curcan cu legume la cuptor-1
Pulpa de curcan cu legume la cuptor-2
Pulpa de curcan cu legume la cuptor-3
Pulpa de curcan cu legume la cuptor-4
Pulpa de curcan cu legume la cuptor-5
Pulpa de curcan cu legume la cuptor-6
Pulpa de curcan cu legume la cuptor-7
Pulpa de curcan cu legume la cuptor-8
Pulpa de curcan cu legume la cuptor-9
Pulpa de curcan cu legume la cuptor-10
Pulpa de curcan cu legume la cuptor-11
Pulpa de curcan cu legume la cuptor-12
Pulpa de curcan cu legume la cuptor-13

COMENTARII (35)

laura_n 1

03.04.2014, 16:39

ma crezi ca as renunta la carne pt legume la cuptor?

T I M E A 1

03.04.2014, 21:30

Laura te cred pt ca si mie imi plac la nebunie )

tudor89 1

13.05.2014, 17:42

buna ziua .pun un mic anunt aici pentru cei care doreste curcani albi crescuti eco la ferma mea.ma puteti contacta prin mail la adresa dragonu.tudorel@yahoo.com sau prin facebook dragonutudorel sau un mesaj aici.va astept

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04