Pulpa de ied la cuptor cu cartofi noi

de jolygina in Mancaruri cu carne, 24 Mai 2011 | 10351 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de ied
  • vin
  • piper
  • delicat
  • 500g cartofi noi
  • usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de ied la cuptor cu cartofi noi:

Crestam pulpitele de ied bine dupa care le lasam in vin cam 1-2 ore (sa le acopere vinul). Le scoatem din vin, le condimentam cu piper, condimente, rozmarin, cimbru dupa care le asezam in tava cu jumatate din vinul in care au stat

Pregatim si cartofii, ii spalam bine si le lasam coaja foarte subtire. Ii taiem  rondele sau cubulete, ii condimentam cu delicat si ii bagam intr-o punga de cuptor

Carnea o dam la cuptor la temperatura de 200grade, o lasam 30 de minute dupa care amestecam usturoiul pisat cu vinul ramas si mai turnam peste ea, pe fiecare bucata in parte. Mai lasam la cuptor inca 30 de min dupa care incercam sa vedem daca s-a copt (intepam cu furculita si daca intra usor inseaman ca este gata)

Peste cartofi putem sa turnam un sos de usturoi cu smantana

 

RETETA IN IMAGINI

Pulpa de ied la cuptor cu cartofi noi-0
Pulpa de ied la cuptor cu cartofi noi-1
Pulpa de ied la cuptor cu cartofi noi-2
Pulpa de ied la cuptor cu cartofi noi-3
Pulpa de ied la cuptor cu cartofi noi-4

COMENTARII (22)

Bucataras Medi

Bucataras Medi 1

26.05.2011, 21:38

si mie imi place fripturica de ied..............

jolygina

jolygina 1

26.05.2011, 23:01

va servesc fetelor cu placere

horia

horia 1

12.07.2011, 01:45

arata super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!