Pulpa de porc in sos de vin cu mamaliguta

de adasev12 in Porc, 31 Ian 2012 | 1222 vizualizari

 

f buna pt cina...dar si pt pranz...

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati pulpa de porc
  • 3 catei de usturoi mai zdraveni
  • 150 ml vin rosu de casa
  • o bucatica de rozmarin
  • condimente pt  porc
  • ulei de masline
  • zeama de carne o ceasca ( sau apa)
  • o l-ita rasa de amidon
  • patrunjel verde
  • mamaliguta:
  • malai
  • apa
  • sare, o mana de branza rasa, eu am avut parmigiano
  • un cub de unt
  • + suplimentar:
  • cateva buchetele de conopida
  • salata asortata
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de porc in sos de vin cu mamaliguta:

Feliile de carne se ung bine cu un amestec facut dintr-o lg de ulei de masline si jumatate lingurita de condimente. Se incinge apoi putin ulei in tigaie si se pun bucatile de carne, se adauga felii de usturoi subtiri si se lasa sub capac sa se rumenesasca pe ambele parti. Se adauga apoi crenguta de rozmarin si daca vreti un pic mai spicy, se adauga piper sau putin ardei iute. 

Se pune o ceasca de apa si se lasa sub capac pana scade toata apa. apoi se toarna vinul si se lasa descoperit la foc mic, pana se evapora tot vinul. Se pune restul de apa si se acopera iar. Se lasa la foc mic pana scade apa. Eu am lasat cam o ora si vreo 10 minute la foc...daca scade apa tare, se mai adauga. Eu am avut supa de carne in frigider si am pus din ea. La sfarsit se lasa ceva mai mult lichid, in functie de cat sos vreti. Se dizolva amidonul in apa si se toarna in cratita, se amesteca bine pana se formeaza sosul. Se mai pune patrunjel verde si gata.

Coopida se fierbe in apa sarata, apoi se strecoara. Se incinge putin ulei intr-o cratita si se pun bucatile de conopida sa se rumeneasca putin. Se scot si se presara cu vegeta.

Mamaliguta se face absolut obisnuit, doar ca eu obisnuiesc sa pun in ea si ceva branzica, de obicei pun parmezan ras si unt.

Merge foarte bine cu castraveti murati.

Salata am folosit doar ca decor.

 

RETETA IN IMAGINI

Pulpa de porc in sos de vin cu mamaliguta-0
Pulpa de porc in sos de vin cu mamaliguta-1
Pulpa de porc in sos de vin cu mamaliguta-2
Pulpa de porc in sos de vin cu mamaliguta-3
Pulpa de porc in sos de vin cu mamaliguta-4
Pulpa de porc in sos de vin cu mamaliguta-5
Pulpa de porc in sos de vin cu mamaliguta-6

COMENTARII (24)

marinicayou10

marinicayou10 1

12.02.2012, 00:51

Multumesc :*
Am revenit la reteta,dupa mirosul de usturoi m-am luat cred ca asta am sa fac si eu

mihaelar63

mihaelar63 1

15.02.2012, 00:56

Te lingi pe degete

cocolina

cocolina 1

21.04.2012, 21:52

Sa te lingi pe bot

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!