Pulpa de porc in sos de vin si lapte

de Sidy in Porc, 5 Oct 2012 | 4073 vizualizari

 

Porcul-cea mai iubită carne din România ,este aproape de fiecare, dată prima opţiune pentru o friptură, acasa la mine, daca ii intreb ce vor sa manance...
Pulpa – probabil cea mai bună alegere pentru o friptură , gătită întreagă,la foc mic ,da rezultate deosebite, iar aceasta este o friptura de porc fragedea si extrem de gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 800 g pulpa de porc
  • 500 ml lapte
  • 300 ml vin alb
  • 100 ml smantana pentru gatit
  • patrunjel verde
  • 1 lingura mustar
  • sare
  • piper
  • curry
  • amestec creol
  • lemon pepper
  • vegeta de casa
  • 1-2 linguri amidon
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de porc in sos de vin si lapte:

Pulpa de porc se condimenteaza bine cu toate condimentele si se pune apoi pentru 15 minute intr-o oala.

Dupa trecerea timpului punem laptele si vinul peste carne , apoi punem pulpa la fiert la foc mic o ora pina cand carnea este bine patrunsa.

Dupa ce pulpa este bine fiarta , se scoate separat si se feliaza .

Se strecoara laptele branzit si se arunca iar lichidul ramas se pastreaza.

Smantana, mustarul si amidonul se amesteca pina se omogenizeaza , apoi se amesteca impreuna cu lichidul ramas din oala.Lasam pe foc mic sa dea cateva clocote , pina se ingroasa putin.

Feliile de pulpa le asezam in sosul format si le lasam 2-3 minute sa dea in clocot. Stingem focul si presaram deasupra patrunjel verde tocat.

Servim pulpa de porc cu piure de cartofi sau orez , avand sosul alaturi , presarat cu patrunjel verde.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc in sos de vin si lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc cu pleutorus