Pulpă de porc în straturi

de Panacris in Porc, 28 Ian 2014 | 4076 vizualizari

 

Inițial am vrut să prepar o ruladă;) Am achiziționat o bucată generoasă de pulpă de porc și l-am rugat pe Tata Zmeu să o subțieze :D El a subțiat-o pe lungime, nu pe lățime, cică nu am dat indicații clare :))) Așa că m-am tot uitat la metrul de pulpă cum să-l fac ruladă :))) Până la urmă l-am pliat ca fețele de masă, după ce le calc :))) Adică pe lungime, în trei ;)

 

INGREDIENTE

  • pulpă de porc cca. 100 g,
  • morcov 1 bucată,
  • cârnați afumați cca. 2 bucăți,
  • muștar clasic cca. 6 linguri,
  • bere cca. 500 ml,
  • verdețuri.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpă de porc în straturi:

Pulpa se subțiază pe lungime. O treime din ea se unge cu muștar, se presară felii subțiri de morcov, tăiate pe lungime, de asemenea felii de cârnat afumat, tăiate tot pe lungime. Se acoperă cu celaltă parte, apoi se procedează la fel ca și la prima parte. Sper să mă fac înțeleasă, dacă nu prin cuvinte, măcar prin imagini ;) La final acoperă toată friptura cu muștar, se presară verdețuri tocate mărunt (pătrunjel, rozmarin și mentă), se așează friptura în vasul roman, ce a fost ținut în apă rece cca 20 de minute, se adaugă berea, se acoperă și se dă la copt cca. 90 de minute la mediu.

Se servește fierbinte cu piure de cartofi sau cartofi natur.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpă de porc în straturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc inabusita cu garnitura de orez salbatic