Pulpe de curcan cu smochine, la cuptor

de mirela0911 in Curcan, 10 Mar 2019 | 3227 vizualizari

 

Un pranz gustos si satios!
Curcanul fiind de casa, a necesitat mai mult timp de gatire.

 

INGREDIENTE

  • o pulpa intreaga
  • sare, piper, boia
  • 2-3 lg ulei
  • 1 morcov mai micut
  • rozmarin maruntit
  • 8-10 smochine
  • 100 ml vin rosu (se poate si alb, eu doar rosu am avut)
  • garnitura: cartofi piure
  • salata: sfecla rosie
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de curcan cu smochine, la cuptor:

Se taie pulpa in doua, se spala si se lasa sa se scurga de apa. Se sterg bucatile de carne cu servetele de hartie pentru a absorbi surplusul de apa.

Se amesteca uleiul cu condimentele apoi se ung pulpele de curcan pe toate partile. Se dau la rece pentru o ora. 

Se curata morcovul si se taie in rondele. Se asaza pulpele intr-o tava, se presara deasupra rozmarinul, se pun rondelele de morcovi si smochinele. Se toarna vinul, se acopera tava si se da la cuptorul preincalzit la 190 de grade. Dupa o jumatate de ora, se scoate tava si se stropeste carnea cu sosul din tava. Se acopera din nou si se lasa in continuare in cuptor. Dupa o ora se verifica cu o furculita daca este facuta carnea. Daca nu este inca facuta, se mai lasa acoperita iar daca este facuta, se introduce in cuptor neacoperita pentru inca cateva minute pana se rumeneste frumos. 

Intre timp se prepara piureul de cartofi. Cand este gata facuta carnea, se scoate din cuptor si se lasa putin sa se tempereze. Pe o farfurie se asaza piureul de cartofi, bucata de carne iar peste cartofi se toarna putin din sosul ramas in tava si cateva smochine. Este o mancare tare gustoasa. 

Se poate servi ca si muratura cu sfecla rosie sau cu orice altceva preferati. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Timpul de gatire difera in functie de carne.

2

Daca nu va plac smochinele, puteti renunta la ele.

3

Se poate adauga 1-2 catei de usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de curcan cu smochine, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Rahela Velicu 1

10.03.2019, 23:16

Ancutsa 1

12.03.2019, 14:42

Ce pofta mi-ai facut, arata grozav!

dantes 1

14.03.2019, 17:07

Gustos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpa superioara de curcan la cuptor cu ganitura de cartofi