Pulpe de pui cu cartofi la cuptor in vas roman

de T I M E A in Pui, 14 Oct 2012 | 4975 vizualizari

 

O mancare clasica ce mie imi place tare mult. Totul devine super gustos in acest vas si sunt foarte bucuroasa ca anul acesta am facut aceasta mica investitie.

 

INGREDIENTE

  • 7-8 ciocanele de pui
  • 15 cartofi potriviti
  • 4 cepe mici
  • 1 capatana usturoi
  • sare
  • piper
  • oregano
  • cimbru
  • cateva firicele rozmarin
  • ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui cu cartofi la cuptor in vas roman:

Curatam si spalam ceapa si cartofii si taiem totul in doua. Asezam apoi jumatatile de cartofi si ceapa in vasul de lut si stropim cu ulei de masline. Presaram sare si piper si asezam frunzele de rozmarin.

Pulpele le spalam bine si le crestam in 4-5 locuri unde introducem usturoiul curatat si taiat in 2-3. 

Intr-o farfurie amestecam cateva linguri de ulei de masline cu oregano si cimbru taiat marunt. Adaugam o lingurita de sare si o lingurita rasa de piper si amestecam bine.

Trecem fiecare pulpa pe rand prin acest sos de verdeturi apoi asezam pulpele peste cartofi.

Punem capacul peste vas si dam la cuptor la 180-190 grade. Cuptorul nu trebuie sa fie preincalzit, dam drumul la cuptor in momentul in care asezam vasul pt ca trebuie sa se incalzeasca treptat.

Dupa aprox o ora, indepartam capacul si mai lasam la cuptor aprox 20 min sa se rumeneasca usor deasupra.

Servim cald! 

 

RETETA IN IMAGINI

Pulpe de pui cu cartofi la cuptor in vas roman-0
Pulpe de pui cu cartofi la cuptor in vas roman-1
Pulpe de pui cu cartofi la cuptor in vas roman-2
Pulpe de pui cu cartofi la cuptor in vas roman-3
Pulpe de pui cu cartofi la cuptor in vas roman-4
Pulpe de pui cu cartofi la cuptor in vas roman-5
Pulpe de pui cu cartofi la cuptor in vas roman-6
Pulpe de pui cu cartofi la cuptor in vas roman-7

COMENTARII (34)

T I M E A

T I M E A 1

15.10.2012, 14:33

auzi...mi-am luat asa vas mare de abia intra in cuptor m-am si ars ieri cand sa il scot

Sim0na

Sim0na 1

15.10.2012, 14:46

Cel mai mult imi place mancarea facuta in vas roman! Eu am unu de multt.. de vre-o 7 ani.. dar saptamana trecuta mi-am acizitionat altul (stil oala) direct de la un olar
Sa-l folosesti cu placere ca tare bun este!!

T I M E A

T I M E A 1

15.10.2012, 15:50

Simona multumesc. Si eu am luat si pt tatal meu unul inalt cum avea el pe vremuri de la tara.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!