Pulpe de pui in vas roman pe pat de legume

de Sylvia in Pui, 23 Sep 2010 | 3362 vizualizari

 

Pentru ca vroiam sa fac ceva repede si gustos al apelat din nou la vasul roman , salvatorul meu care face singur mancarea are nevoie doar de putin ajutor din partea noastra

 

INGREDIENTE

  • Pentru 3 portii avem nevoie de :
  • 3 pulpe de pui intregi,
  • 2 morcovi potriviti ca marime,
  • un ardei rosu,
  • o ceapa,
  • sare,
  • piper,
  • putin cimbru uscat,
  • boia,
  • o lingura de ulei de masline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui in vas roman pe pat de legume:

 Preparare: se spala, curata si taie legumele si se aseaza in vasul roman .

  Peste ele se aseaza pulpele de pui. Condimentam totul cu sare si piper (eu am un amestec de trei feluri de piper cu granule de sare si ceva verdeturi si l-am folosit pe acela) , adaugam o lingura de ulei si o cescuta de apa si presaram apoi peste pulpele de pui cateva fire de cimbru uscat si boia. Mereu imi place sa schimb aroma la fripturi, acum vroiam o aroma subtila de cimbru uscat.

  Dam vasul la cuptor ( vasul roman se tine in prealabil in apa ca sa absoarba apa si se pune mereu in cuptorul neincins in prealabil ) si il lasam timp de 30 de minute cu capac si apoi inca 15 minune fara capac sa se rumeneasca carnea. Intre timp m-am ocupat de garnitura.  De aceasta data am optat pentru niste rondele de cartofi fierti in aburi.  Am curatat 3 cartofi si i-am taiat rondele cu placa ondulata, i-am asezat in sita pentru aburi cumparata de la Ikea, minunata inventie, merge la orice vas si nu ocupa mult spatiu. Am turnat sub sita o cescuta de apa si am condimentat cartofii cu un amestec de sare, piper si verdeturi uscate.

 Se acopera vasul cu un capac si se lasa sa fiarba la foc mediu, de cand incepe sa fiarba cam in 12-14 minute sunt gata si cartofii, cel mai buna metoda este sa testati cand sunt gata .  Am servit friptura acompaniata de cateva rondele de cartofi peste care am turnat cateva legume de la friptura, au dat si un gust bun cartofilor si un aspect placut la vedere. Va doresc pofta buna !

 

TIPS-URI

1

vasul roman se tine in apa inainte de a fi pus la cuptor

RETETA IN IMAGINI

Pulpe de pui in vas roman pe pat de legume-0
Pulpe de pui in vas roman pe pat de legume-1
Pulpe de pui in vas roman pe pat de legume-2
Pulpe de pui in vas roman pe pat de legume-3
Pulpe de pui in vas roman pe pat de legume-4

COMENTARII (27)

Sylvia

Sylvia 1

24.09.2010, 10:51

Ina, Diaconta si Adina multumesc de vizita.

Corinuta

Corinuta 1

24.09.2010, 17:32

excelent arata!

Sylvia

Sylvia 1

25.09.2010, 10:02

Corina, multumesc !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!