Quiche cu broccoli

de Cantboilanegg in Mancaruri de legume, 16 Mar 2011 | 5487 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Am framantat un aluat din ingredientele urmatoare:
  • - 120 g unt
  • - 220 g faina
  • - 4-5 linguri de apa rece
  • - sare dupa gust
  • Pentru umplutura:
  • - un buchetel de broccoli
  • - 3 oua mari
  • - 200 g cascaval ras
  • - 5 linguri de smantana
  • - condimente (eu am folosit sare, piper, oregano, busuioc si putin coriandru).
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche cu broccoli:

Aluatul se da la frigider pentru minim o jumatate de ora, dupa care l-am intins intr-o foaie de 5mm pe o planseta! Rulam foaia pe sucitor si o asezam in tava tapetata cu putin unt.

Punem buchetelul de broccoli taiat la fiert circa 5 minute, dupa care il scoatem din apa fierbinte intr-o sita si il punem sub un jet de apa rece. Asezam bucatelele de broccoli in tava, peste foaia de aluat.

Intr-un bol batem ouale impreuna cu condimentele, adaugam smantana si jumatate din cantitatea de cascaval ras.

Adaugam amestecul in tava peste broccoli si apoi presaram cealalta jumatate de cascaval ras.

Se da la cuptorul incins la 200*C pentru 40 minute, pana cand cascavalul este topit si aluatul copt.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Quiche cu broccoli 92125
retete culinare - Quiche cu broccoli 92126
retete culinare - Quiche cu broccoli 92127
retete culinare - Quiche cu broccoli 92128

COMENTARII (13)

aziz 1

17.03.2011, 11:07

interesant blog

LUK 1

17.03.2011, 18:06

excelent

adry88 1

23.05.2011, 21:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D