Rasol de porc cu garnitura de cus-cus si salata de sfecla

de simona72 in Porc, 22 Noi 2013 | 4363 vizualizari

 

O mancarica simpla si buna care merge de minune pe frigul care s-a lasat....

 

INGREDIENTE

  • 1 ciolan de porc proaspat(am folosit eu) sau putin afumat
  • sare
  • boabe de piper
  • foi de dafin
  • boabe de coriandru
  • 3-4 catei de usturoi
  • pt garnitura de cus-cus:
  • 1 cana cus-cus
  • 1 legatura patrunjel
  • sare dupa gust
  • 2 cani din zeama in care a fiert ciolanul
  • pt salata:
  • 1 sfecla rosie
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita otet balsamic
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasol de porc cu garnitura de cus-cus si salata de sfecla:

Se pune ciolanul la fiert in apa cat sa treaca peste el. Luam spuma ori de cate ori este nevoie. Adaugam sare, boabele de piper, coriandru si foile de dafin si lasam la foc mic pana ce carnea se desprinde usor de pe os. Zdrobim usturoiul si-l punem la urma. Oprim 2 cani din apa in care a fiert ciolanul, o strecuram si fierbem in ea 1 cana cus-cus. Daca mai este nevoie mai completati cu apa, adaugati sare dupa gust si patrunjelul tocat marunt la urma.

Sfecla se spala bine, se usuca cu servete de bucatarie, se inveleste in folie de aluminiu si se da la cuptorul incins la 180 grade pt 30 minute.

Se desface din folie, se lasa sa se racoreasca, se curata si se da pe razatoarea cu gauri mari sau se taie cubulete. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, zahar si otet balsamic.

Pofta buna!! 

 

RETETA IN IMAGINI

Rasol de porc cu garnitura de cus-cus si salata de sfecla-0
Rasol de porc cu garnitura de cus-cus si salata de sfecla-1
Rasol de porc cu garnitura de cus-cus si salata de sfecla-2
Rasol de porc cu garnitura de cus-cus si salata de sfecla-3
Rasol de porc cu garnitura de cus-cus si salata de sfecla-4
Rasol de porc cu garnitura de cus-cus si salata de sfecla-5
Rasol de porc cu garnitura de cus-cus si salata de sfecla-6
Rasol de porc cu garnitura de cus-cus si salata de sfecla-7
Rasol de porc cu garnitura de cus-cus si salata de sfecla-8
Rasol de porc cu garnitura de cus-cus si salata de sfecla-9

COMENTARII (12)

Valclaudia

Valclaudia 1

23.11.2013, 08:33

mi-e pofta rau!

Anett

Anett 1

23.11.2013, 10:20

buuun buuun!

diaconta

diaconta 1

25.11.2013, 18:48

Buna de tot

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!