Reteta de prajitura cu zmeura si dulce de leche

de Constelatialeu in Prajituri, 4 Noi 2022 | 3039 vizualizari

 

Am primit un borcan cu Dulce de Leche de la draga mea Zmeoaica, asa ca azi i-am venit de hac si l-am pus la tranta cu niste zmeura.
Iata Reteta de prajitura cu zmeura si dulce de leche!
Ca si ingredinte, sunt necesare urmatoarele: oua, zahar, faina, zmeura, mascarpone, smantana, ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de prajitura cu zmeura si dulce de leche
  • Blat ( tava 25/ 35 cm )
  • 350 g albus
  • un praf de sare
  • 200 g zahar farin
  • zeama de la o lamaie marime medie
  • 140 g faina
  • 350 g zmeura congelata sau proaspata in functie de sezon
  • Crema
  • 250 g mascarpone
  • 300 g Dulce de Leche
  • 200 ml smantana pentru frisca 36% grasime
  • 100 g ciocolata neagra Callebaut
  • 200 ml smantana pentru frisca 36% grasime
  • 10 g gelatina
  • 100 g ciocolata alba Callebaut
  • 100 ml smantana pentru frisca 36% grasime
  • 2 foi de gelatina ( cca 3,3 g)
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de prajitura cu zmeura si dulce de leche:

Iata modul de preparare pentru Reteta de prajitura cu zmeura si dulce de leche:

Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul farin , zeama de lamaie si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma, am adaugat faina cernuta, amestecand cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat tava cu hartie de copt, am presarat zmeura pe toata suprafata tavii apoi am intins amestecul obtinut, am nivelat si am bata tava la cuptorul preincalzit la 180 grade. Am lasat sa se coaca pana ce a inceput sa se rumeneasca pe margini si atrecut testul scobitorii. Am scos tava din cuptor si am lasat sa se raceasca bine. Dupa ce sa racit bine am rasturnat blatul, partea de jos sa fie sus. Am pregatit tava in care am copt blatul, am imbrcat-o in folie alimentara si pe margine am pus folie acetata, am asezat blatul in tava si m-am apucat de crema.

Crema : Am pus la hidratat 10 g de gelatina cu apa rece, intr-un castron am pus ciocolata neagra impreuna cu 200 ml smatana pentru frisca, am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat pana ce ciocolata a devenit fluida. Am tras castronul de pe baia de abur si am adaugat gelatina hidratata, am omogenizat si am lasat putin sa se raceasca. Separat am mixat 250 g mascarpone cu 300 g dulce de leche si 200 ml smatana pentru frisca, apoi am incorporat crema de ciocolata. Crema obtinuta am turnat-o peste blat. cele 2 foi de gelatina le-am hidratat cu apa rece, ciocolata alba cu smantana pentru frisca am pus-o pe baie de abur pana ce ciocolata a devenit lichida, am luat de pe baia de abur si am adaugat foile de geletina stoarse de apa si am omogenizat, aoi am turnat peste crema de ciocolata cu dulce de leche si cu un bat de friharuie m-am jucat un pic prin creme, adica am marmotat puti. Am dat tava la frigider pentru cateva ore, apoi am portionat-o cu ajutorul unui cutit cu lama lata trecut prin apa fierbinte.

Vezi si reteta de Prajitura cu crema de cafea

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de prajitura cu zmeura si dulce de leche" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu banane reteta gustoasa de banana bread

ieri la 10:37

Milkshake de capsuni, sanatos si racoritor

pe 10.05 la 17:10

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert cozonac cu untura in aluat