Desert prajitura cu crema de cafea

de Rocsi in Prajituri, 12 Oct 2020 | 2828 vizualizari

 

O prajitura delicioasa, nu foarte dulce, pregatita chiar cu indulcitor (dar puteti folosi si zahar), perfecta pentru aceste zile reci de toamna si nu numai! Ne place mult, pentru ca iubim aroma de cafea!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 6 oua
    • 5 linguri indulcitor pulbere (am folosit Green Sugar)
    • 4 linguri ulei
    • 2 linguri pudra de rascove (sau cacao)
    • 5 linguri faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 1 lingurita vanilie
    • un praf de sare
    • 2 linguri zeama de lamaie
    Pentru crema de cafea:
    • 300 ml lapte
    • 100 ml expresso
    • 4 linguri indulcitor pulbere
    • 4 linguri amidon
    • 1 plic ness
    • 250 gr mascarpone
    • sirop cu aroma de rom, pentru insiropat (pregatit din apa, indulcitor si esenta de rom)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de cafea:

Blatul: Separati ouale. Mixati albusurile cu un praf de sare, pana devin spuma. Adaugati indulcitorul treptat, mixati pana spuma devine lucioasa, apoi adaugati zeama de lamaie. Puneti vanilia, uleiul, praful de copt si le mixati. Incorporati pudra de rascove cu o paleta, apoi si faina cernuta, treptat. Invartiti usor cu paleta. Tapetati o tava mare cu hartie de copt, turnati compozitia de blat si o nivelati. Introduceti blatul in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 15 minute. Cand este gata, il scoateti din cuptor, il lasati sa se raceasca. Taiati 3 fasii egale pe latime.


Crema de cafea: In cana cu expresso cald puneti ness-ul si amestecati pana se dizolva.


Intr-un vas puneti laptele, cafeaua si amestecati. Adaugati amidonul, invartiti pana se dizolva, apoi transferati cratita pe foc. Amestecati continuu cu un tel, pana crema se ingroasa ca o budinca. Cand este gata, o dati deoparte. O acoperiti cu folie si o lasati sa se raceasca.


Crema rece o mixati usor, apoi adaugati mascarponele si mixati pana crema devine spumoasa. Puneti 2-3 linguri din crema deoparte. Insiropati prima fasie de blat, puneti jumate din crema si nivelati. Asezati a doua fasie de blat, insiropati, restul de crema si ultima fasie de blat insiropata. Dati prajitura la rece 2-3 ore. O scoateti dupa acest timp si o portionati. O pudrati cu cacao, iar din crema oprita ii faceti niste moate cu un pos. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Rocsi 1

13.10.2020, 18:29

Multumesc mult pentru aprecieri!

Catalina L 1

13.10.2020, 21:34

foarte buna

Rocsi 1

20.10.2020, 20:20

Multumesc, Catalina!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5202 puncte

Panacris

4841 puncte

Rocsi

4199 puncte

RODIMUR

3311 puncte

mirela0911

3310 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baclava turceasca cu nuca
  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert pandispan cu caise