Rigatoni cu pui, ciuperci și legume – One Pot Pasta

de Panacris in Paste, 3 Iun 2019 | 2891 vizualizari

 

O nouă rețetă din seria nimic nu se aruncă, totul se transformă! ;) 
Pastele sunt preferatele mele, de ceva timp am descoperit o variantă mult mai rapidă și la îndemîna oricui, nu trebuie mare pricepere. După o revizie prin frigider și cămară, am descoperit suficiente ingrediente pentru o ”tigaie” cu paste, carne, legume, și brânză..
 

 

INGREDIENTE

  • Paste Rigatoni de la Barilla 500 g.
  • Ceapă roșie 1 bucată,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Ardei kapia roșu 1 bucată,
  • Apio 1 tijă, optional,
  • Ciuperci champignon întregi 1 borcan cca. 350 g,
  • Ciuperci gălbiori conservate 1 borcan cca. 250 g,
  • Pulpă de pui gătită 1 bucată, ( friptură rămasă stingher prin frigider!),
  • Ulei de măsline 1 lingură,
  • Smântână de gătit 200 ml,
  • Sare iodată 1 linguriță,
  • Brânză (de oricare, dar să fie mai grasă!) cca. 100 g,
  • Parmesan ras 2 linguri.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rigatoni cu pui, ciuperci și legume – One Pot Pasta:

Legumele se curăță, se toacă mărunt și împreună cu cele două sortimente de ciuperci, se pun la gătit, într-o tigaie mai înaltă, sau o semi-oală împreună cu pastele, adăugându-se uleiul de măsline și apă cât să acopere pastele, apoi se lasă la fiert, atenție, cca. 15 minute, după ce au început să clocotească.

Se asezonează de sare, piper și se adaugă smântâna lichidă, brânza mărunțită și se lasă la fiert la foc mic, cca. 5 minute, iar spre final, se asezonează de sare și piper.

Spor și poftă bună!

TIPS-URI

1

Se pot folosi orice fel de paste aveți prin cămară;)

2

Iar cu ingredientele principale puteți jongla de asemenea cu ce aveți prin frigider ;)

3

o nouă rețetă din seria nimic nu se aruncă, totul se transformă! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Rigatoni cu pui, ciuperci și legume – One Pot Pasta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Gherca Daniela 1

05.06.2019, 10:29

Rocsi 1

05.06.2019, 19:07

Uite ce retete faine se pot face cu ce ai prin frigider si camara!

dantes 1

07.06.2019, 07:22

Buna!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Farfalle cu pui si ciuperci, gratinate