Rosii uscate la borcan, conservate in ulei de masline

de simona72 in Conserve, 26 Oct 2015 | 842 vizualizari

 

De fiecare data cumpar din magazine rosii uscate si conservate in ulei. Dar niciodata nu m-am gandit ca voi face asa ceva acasa, in cuptor. Doar Laura Nechita e de vina, stiti voi care:))), urata aia care-mi este tare draga, dar draga rau, pentru toate bunatatile pe care ni le aduce. Regretul meu este ca nu am facut reteta in plina vara, cand erau rosii de toate neamurile prin piete, cand aveai de unde alege de la tzarani si nu aveai grija lor.Trebuie sa alegeti un sortiment de rosii care nu sunt prea zemoase, eu le-am ales pe cele lunguiete, am mai gasit cateva rosii galbene si am ales dintre ele care mi sau parut mai ok dup ace le-am feliat. Eu le-am facut de ceva vreme, reteta statea la pastrare doar chef de a scrie nu aveamJ) Multumesc Laurita!!>:D<

 

INGREDIENTE

  • aproximativ 2 kg de rosii de gradina, din cele lunguiete si rosii galbene
  • catei de usturoi
  • frunze proaspete de busuioc
  • oregano uscat
  • sare(eu am folosit sare roz de Himalaya cu chili)
  • piper proaspat rasnit
  • ulei de masline extra virgin
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii uscate la borcan, conservate in ulei de masline:

Cele doua tavi mari ale aragazului le-am captusit cu hartie de copt

Rosiile, le-am ales pe cele mai frumoase, sa nu aibe pete, sa nu fie stricate, le-am spalat si le-am uscat cu prosop curat de bucatarie. Le-am taiat cu un cutit foarte bine ascutit in felii groase de aproximativ 0,5 cm, nu mai mult. Puteti sa folositi si un feliator electric, dar cantitatea fiind mica am zis ca nu e necesar. Am asezat feliile de rosii pe hartia de copt din tavi, pe o tava am pudrat rosiile cu sare, piper, oregano uscat, catei de usturoi lasati intregi, dar si taiati in jumatati. Cu cealalta tava am procedat la fel doar ca in loc de oregano am rupt frunzulite proaspete de busuioc. Am dat tavile la cuptorul incins la 100 grade, o tava am asezat-o pe grilajul din mijloc, iar pe cealalta putin mai sus, mai aproape de arzator. Am verificat la fiecare 15 minute tavile si le roteam, cea care era sus o mutam jos si invers. Cea care era mai aproape de arzator, am observat ca usca mai rapid si de teama sa nu se arda schimbam tavile. Am procedat in felul acesta 1 ora si 20-30 minute, iar daca mi s-a parut ca focul parpoleste prea tare,am  redus temperatura la 80-90 grade. Am oprit focul, am intredeschis usa si le-am mai lasat inca 20 minute in cuptor. Am scos tavile si le-am lasat sa se raceasca de tot. Pentru ca su lipit putin de hartia de copt le-am desprins usor cu lama unui cutit. Am sterilizat trei borcanele si am pus intercalat felii de rosii lunguiete, felii de rosii galbene, usturoi. Am pastrat doar aroma ierburilor, adica intr-un borcan am pus doar rosii cu oregano, in altul rosii cu busuioc, iar in cel de-al treilea am amestecat rosiile cu oregano si busuioc. Am complectat cu ulei de masline, am infiletat borcanele cu capace, le-am etichetat si le-am depozitat in camara la loc uscat si racoros. Sunt minunate, pline de aromeeeee…

 

TIPS-URI

1

se folosesc plantele aromatice preferate

2

in borcanul cu rosii cu busuioc am mai strecurat si frunze proaspete

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rosii uscate la borcan, conservate in ulei de masline 408941
retete culinare - Rosii uscate la borcan, conservate in ulei de masline 408942
retete culinare - Rosii uscate la borcan, conservate in ulei de masline 408943
retete culinare - Rosii uscate la borcan, conservate in ulei de masline 408944
retete culinare - Rosii uscate la borcan, conservate in ulei de masline 408945
retete culinare - Rosii uscate la borcan, conservate in ulei de masline 408946
retete culinare - Rosii uscate la borcan, conservate in ulei de masline 408947
retete culinare - Rosii uscate la borcan, conservate in ulei de masline 408948
retete culinare - Rosii uscate la borcan, conservate in ulei de masline 408949
retete culinare - Rosii uscate la borcan, conservate in ulei de masline 408950

COMENTARII (15)

Rocsi 1

26.10.2015, 20:02

mirela0911 1

27.10.2015, 12:39

-Licurici- 1

19.11.2015, 14:31

De cand vreau si eu sa fac....

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S